swix rullahiihto550 90

Niskanen jälleen ylivoimainen SM-hiihtojen 50 kilometrillä

Iibo Niskanen saa juoma. Perttu Hyvärinen näyttää tympääntyneeltä. Kuva: Touho Häkkinen

Iibo Niskanen saa juoma. Perttu Hyvärinen näyttää tympääntyneeltä. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen voitti näytöstyyliin 50 kilometrin SM-kilpailun Ristijärvellä. Kilpailu hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla raskaassa vesikelissä. Niskasen voittomarginaali oli peräti 5:39.

– Keli oli niin raskas, että en on ole ennen noin työläässä kelissä hiihtänyt viittä kymppiä läpi. Ei mitään vauhdin hurmaa, mutta tasaista kyytiä koko ajan, kommentoi Niskanen suoritustaan Ylen haastattelussa.

50 kilometrin väliaikalähtökilpailu näytti hienoutensa taistelussa muista sijoista. Viimeinen 10 kilometriä tarjosi useita isoja muutoksia tulosluetteloon.

40 kilometrin kohdalla Pohti Skiteamin Joel Ikonen oli kiinni hopeamitalissa, mutta kokenut Kari Varis jaksoi viimeiset kilometrit selvästi Ikosta paremmin ja jätti tätä viimeisellä kympillä lähes pari minuuttia. Varis kertoi saaneen apua kilpailuun lainaamalla Perttu Hyvärisen suksia.

– Kyllä oli mahtava tehdä matkaa. Eipä ole koskaan tullut viideltä kympiltä tällaista onnistumista, kommentoi Varis Ylen TV-haastattelussa.

Varis kertoi tehneensä maaliskuun aikana 50 kilometriä silmällä pitäen valmistavia harjoituksia.

ristijarvi maisema Touho 737Ristijärven upeita maisemia. Kuva: Touho Häkkinen

Ristomatti Hakola oli 40 kilometrin kohdalla väliajoissa viidentenä, mutta taisteli lopulta pronssille. 2,5 kilometriä ennen maalia Hakola oli vielä neljäs, 40 sekuntia Ikosen perässä, mutta maalissa eroa oli Hakolan eduksi yli 20 sekuntia. Näin Ikonen kohtalona oli pudota pois palkintopallilta.

Päivän positiivisiin suorittajiin kuului Oskari Hökkä, joka otti viidennen sijan ennen maajoukkuemies Perttu Hyväristä. Viime kevääseen maajoukkueuransa lopettanut Lari Lehtonen nousi lopussa niin sanotusti vanhoilla pohjilla sijalle seitsemän. Tino Tiilikainen oli kahdeksas ja Markus Vuorela yhdeksäs.

palli 50 Touho 752Mioesten kärkikolmikko. Kuva: Touho Häkkinen

Tulokset

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit