KU Swix Pro 550x90px

Niskanen jättää Tour de Skin väliin

Iivo Niskasta ei nähdä Tour de Skillä. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskasta ei nähdä Tour de Skillä. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen on päättänyt ennakkotiedosta poiketen jättää 1.1.2021 käynnistyvän maastohiihdon maailmancupiin kuuluvan Tour de Skin väliin. Päätös syntyi pitkän harkinnan jälkeen. Niskanen korostaa, ettei tällä hetkellä ole oikeaa tai väärää päätöstä.

– Punnitsimme asiaa monelta kantilta, plussia ja miinuksia on varmasti yhtä paljon. Lähtökohtaisesti Tour pitää hiihtää kokonaan ja olon tulee olla varma. Urheilullisesti tuloksen tekemiseen olisi varmasti ollut hyvät mahdollisuudet, mutta toisaalta terveysriskejä on olemassa. Päätin jatkaa kautta päätähtäin edellä, MM-kisojen ehdoilla ja niitä vaarantamatta, sanoo Niskanen Hiihtoliton sivuilla.

Niskanen on aikaisemminkin jättänyt Tourin hiihtämättä kaudella, jolloin on arvokisat. Luottamus omaan kuntoon ja valmistautumiseen on hyvä.

– Tammikuussa tulee vielä hyviä kisoja, niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. On Lahti sekä Falun, jonne tuli muun muassa yksi normaalimatkan kisa lisää. Ne on tarkoitus hiihtää ja sitä kautta rakentaa huippuvirettä kohti Oberstdorfia, jatkaa Niskanen.

Iivo Niskanen jatkaa harjoittelua kotimaassa.

Lue myös: Tour de Skin ohjelma 2021

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit