swix rullahiihto550 90

Niskanen miesten nopein Vaaran maililla

Iivo Niskanen hurjasteli Aateli Raqcen prologissa. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen hurjasteli Aateli Raqcen prologissa. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen oli miesten nopein Vuokatin Aateli Racen avanneessa prologissa "Vaaran mailissa."

Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan Aateli Racen avauksessa rullahiihdetään prologina Vuokatin vaaran nousu ylös vapaalla hiihtotavalla.

Niskanen teki eroa kakkoseksi hiihtäneeseen Perttu Hyväriseen 12.3 sekuntia ajallaan 5:36,8. Lauri Lepiustö oli kolmanneksi nopein 17,3 sekuntia Niskasta hitaampana. 

– Kisa meni nousujohteisesti. Vähän vaikea oli lähteä liikenteeseen. Olisi vaatinut kovempaa aukaisua. Tuli tahmea olo, mutta loppua kohden kiihdyttäen ja varmasti ero kasvoi mitä pidemmellä mäki eteni. Ihan tasapainoinen hiihto. Toivottavasti huomena olisi tämän myötä vähän helpompaa.

Niskanen kehuu, että alkukesän harjoittelu on mennyt mukavasti.

– Rauhallisesti käynnistellen ja harjoiteltu on aika paljon, mutta intensiteetti ei ole ollut niin korkea kuin viime vuonna. Tuntuu, että vähän aikaa otti, että alkaa sellainen suorituskyky päästä esiin. Yritetään, että ei ahnehdita liikaa heti tähän kesään, jotta harjoittelussa säilyisi nuosujohteisuus ja ettei tulisi mitään väsymystiloja siinä vaiheessa, kun lumi on maassa.

aateli prologi miehet top3 Touho 4550Prologin miesten kärkikolmikko! Kuva: Touho Häkkinen

Neljäs oli Joni Mäki, viides Petteri Koivisto ja kuudes Juuso Haarala. Jalkavammaa paranteleva Ristomatti Hakola ei ole mukana Aateli Racessa.

Vuokatin Aateli Race jatkuu huomenna aamulla maastojuoksuilla ja päättyy alkuiltapäivästä takaa-ajokilpailuihin vapaalla hiihtotavalla.

Artikleiin päivitetään kommentteja myöhemmin...

Tulokset

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit