swix rullahiihto550 90

Niskanen parhaana suomalaisena kahdeksas Lillehammerissa

Kerttu Niskanen oli paras suomalaisnainen Lillehammerissa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Kerttu Niskanen oli paras suomalaisnainen Lillehammerissa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Kerttu Niskanen oli paras suomalaisnainen Lillehammerin perinteisen kympillä, sijoittuen kahdeksanneksi. Suomalaisten kokonaispanos oli hyvä, sillä peräti neljä naista hiihti kolmentoista joukkoon.

Lillehammerin perinteisen kympin kisassa suomalaisnaisista kaksi sijoittui kymmenen joukkoon ja kolmentoista kärjessä oli peräti neljä suomalaishiihtäjää. Lauantain parhaasta suorituksesta vastasi Kerttu Niskanen kahdeksannella sijallaan.

- Oli tämä jo parempaa menoa kuin Kuusamossa. Ihan tyytyväinen minä olen tämän päivän hiihtoon. Minä tykkäsin radasta todella paljon, kun sai alamäki lukuun ottamatta hiihtää melkein koko ajan vuorohiihtoa ja tasatyöntöpätkiä oli vähän. Sijoituksesta kympin sakkiin on hyvä jatkaa, mutta ero kärkeen oli raju. Kyllä kärki meni todella kovaa, Niskanen kommentoi minuutin ja kahdenkymmenenkolmen sekunnin eroa kisan voittajaan.

Kymmenenneksi sijoittuneelle Krista Lähteenmäelle lauantain kisa oli taistelua startista maaliin.

- Sijoituksena tosi hyvä, mutta hiihto oli todella vaikeata. Tämä oli selvästi taistelukisa, missään nimessä hiihto ei ollut hyvää. Alusta saakka en saanut sellaista rytmiä hiihtoon, mitä oli Rukalla. Limakalvot ovat selvästi ärtyneet. En saanut happea nenän kautta heti lähdöstä, hengittäminen ei ollut niin rentoa kuin viime viikonloppuna, Lähteenmäki kertoo.

Urheilija ei kuitenkaan pidä todennäköisenä, että olisi sairastumassa.

- En usko, että on mitään tautia tulossa. Meillä on kokolattiamatot huoneissa ja se vetää tukkoon. Koko toisen kierroksen pisti mahaan eli ei elimistö ollut kunnossa. Tuntemuksiin nähden olen tyytyväinen sijaan.

Anne Kyllönen sijoittui kahdenneksitoista. Suomalaisnaisten keskinäiset aikaerot ladulla olivat pienet, neljä parasta mahtui viidentoista sekunnin sisään. Aino-Kaisa Saarinen oli kolmastoista.

- Hiihto oli jo huomattavasti parempaa: Nyt ei ollut yliyrittämistä, mutta edelleenkään en pysty tekemään minkäännäköistä rytminvaihtoa. Mutta suunta on hyvä ja suksi toimi ihan mukavasti. Tuntuu, että kädet ja jalat ovat eri paria, Saarinen kertoo.

Saarinen mukaan virheen merkitys aikoihin on merkittävä, mutta onneksi se on kohtuullisen helposti korjattavissa.

- Pitää ottaa työnnön alku terävämmin, että saa kädet mukaan ja ne rytmittää jalkoja. Jos kädet on laiskat, ei rytminvaihtoja voi tehdä. Toivottavasti se saadaan kuntoon, ei se ole onneksi iso asia korjata, mutta sen vaikutus on iso.

Laura Mononen jäi niukasti pisteiltä sijoittuen perinteisen kympillä 33:nneksi

- En ole tyytyväinen. Niin kauan kun ei ole pisteillä, ei voi olla tyytyväinen. Meno tuntui vaikealta ihan alusta saakka, jalat olivat tukkoiset. En osaa sanoa, mistä se tukkoisuus johtui, mutta en saanut tänään rentoa hiihto aikaiseksi. Kuskissa oli tänään vika, Mononen kommentoi.

Päävalmentaja Magnar Dalenin mukaan lauantain kisa oli suomalaisittain ihan hyvän ja hyvän välillä.

- Tämä oli meiltä hyvä kisa ja kaikki meni hyvin myös huollon osalta.Tänään otettiin askel eteenpäin, mutta vielä täytyy ottaa lisää askelia. Kowalczyk ja Kalla olivat aivan omassa luokassaan, Dalen naurahtaa.

- Olen tyytyväinen ja odotan huomista viestikisaa. Viestin osalta meidän pitää miettiä tarkkaan, kuka hiihtää mitäkin, Dalen kertoo.

- Maastohiihdon tiedotus

 

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit