KU Swix Pro 550x90px

Niskanen tahkosi Oloksella hurjat kilometrit

Niskanen tahkosi Oloksella hurjat kilometrit. Kuva: Touho Häkkinen

Niskanen tahkosi Oloksella hurjat kilometrit. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen kertoo yhteistyökumppaninsa Mehiläisen sivuilla julkaistussa blogikirjoituksessa Oloksen harjoitusleiristään.

Niskanen paljastaa hiihtäneensä Oloksella kahden viikon aikana peräti 1000 kilometriä ja määrällisesti kovimpana päivänä jopa 93 kilometriä.

– Tulin alkuviikosta Vuokattiin harjoituskauden viimeiselle maajoukkueleirille. Tätä ennen vietin kaksi viikkoa Oloksella lumileirillä. Lunta oli hyvin ladulla, mutta muualla maastossa ei juurikaan. Hiihdin suunnitellusti paljon lumikilometrejä ja pisin päiväni sisälsi 93 kilometriä hiihtoa. Koko kahden viikon aikana hiihdin vähän vajaat 1000 kilometriä, kirjoittaa Niskanen.

Niskanen kesti rajun kaksiviikkoisen ilmeisen hyvin, sillä hän jätti leirin päättäneessä harjoituskilpailussa venäläiset kilpakumppaniinsa kauaksi taakseen. Kestävyysurheilu.fi kirjoitti asiasta tuoreeltaan täällä. Niskanen oli itsekin tyytäväinen.

– Hyvä huomata, että hiihto kulki kohtalaisen hyvin kovan leirin päätteeksi, kirjoittaa Niskanen.

Huomionarvoista on, että Oloksen ensilumen ladun kisalenkki on pituudeltaan viisi kilometriä ja korkeuseroa on noin 72 metriä. Yhdysslatujen kautta treenilenkkejä saa monipuolistettua, mutta mistään leppoisasta laturetkiladusta ei voida puhua. Luonnonlunta Oloksella on ollut vielä niukalti.

Niskanen kertoo avaavansa kisakauden sunnuntaina.

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit