swix rullahiihto550 90

Niskanen ylivoimaiseksi Suomen mestariksi tasatyönnöllä

Iivo Nikanen otti mestaruuden Ristijärvellä. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Nikanen otti mestaruuden Ristijärvellä. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen otti ylivoimaisen Suomen mestaruuden miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailussa Ristijärvellä. Niskanen hiihti kilpailussa pitovoitelemattomalla suksella vain tasatyöntöä hiihtäen.

Toiseksi sijoittunut Ristomatti Hakola jäi Niskaselle 35 sekuntia ja kolmanneksi sijoittunut Perttu Hyvärinen 52,8 sekuntia.

– Halusin haastaa itseäni. Eilen olisi ollut parempi tasurikeli, tänään meni aika selkeäksi vesikeliksi. Miehevä tesi oli, kommentoi Niskanen Ylen lähetyksessä ratkaisuaan.

Niskanen sanoi, että suurimman hyödyn valinnoistaan hän sai laskuissa, kun liisteriä ei tarvinnut miettiä ajolinjoissa. Muuten eron pitovoidellulla suksella hiihtämiseen hän näki melko pieneksi. 

– En välttämättä lähtisi uudelleen, kommentoi Niskanen.

Hakolan mukaan keli teki kilpailusta raskaan.

– Paljon lumi vaihteli. Välillä oli tosi kosteaa ja välillä tosi kuivaa. Kyllä mietin matkan varrella, että on se Iivo kova jos sen työntää. Harkitsin sitä itsekin aamulla, mutta ei riittänyt housuissa värkki siihen itsellä, kommentoi Hakola.

Kolmanneksi sijoittunut Perttu Hyvärinen sai Niskaselta vetoapua viimeiselle viiden kilometrin kierrolle ja pystyi pitovoitelun turvin jättämäänkin Niskasta jyrkissä kohdissa.

– Oikeastaan rupesi harmittamaan, kun en itse lähtenyt tasurilla. Nössö olo. Oli hieno katsoa kun Iivo tuuppasi menemään. Ihan Ok kisa, kommentoi Hyvärinen.

ristijarvi miehet top3 Touho 392Miesten kärkikolmikko palkintojenjaossa. Kuva: Touho Häkkinen

Koko kärkikolmikko myönsi, että kilpailukausi ja etenkin kuukauden pituinen Obesrdorfin MM-matka on tuntunut fyysisenä ja henkisenä väsymyksenä.

Neljäs oli Heikki Korpela, viides Juuso Haarala ja kuudes Joni Mäki, mikä oli vahva varoitus Pohti Skiteamiltä huomista viestiä ajatellen. Puijon Hiihtoseuran kaksikko Niskanen ja Hyvärinen eivät suostuneet Ylen haastattelussa Puijon hiihtäjärjestystä spekuloimaan.

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit