KU Swix Pro 550x90px

Norjan Johaug on ennakkosuosikki kisasta toiseen – halusi tai ei: "Minulla voi olla myös huonoja päiviä"

Johaug on suosikki kaikilla sprinttiä pidemmillä matkoilla. Kuva: NordicFocus

Johaug on suosikki kaikilla sprinttiä pidemmillä matkoilla. Kuva: NordicFocus

Lajinsa supertähti ei takaa, jatkuuko kilpaura MM-Trondheimiin 2025.

Norjan Therese Johaug yrittää parhaansa mukaan ravistella harteiltaan ennakkosuosikin viittaa, kun maastohiihdon MM-kisoissa on tiistaina vuorossa naisten 10 kilometrin vapaan tavan kilpailu. Matkan MM-kenraaliharjoituksessa Johaug kärsi tammikuun lopussa itselleen harvinaisen tappion.

Yhdysvaltain Jessie Diggins kukisti nyt 11 henkilökohtaista maailmanmestaruutta voittaneen Johaugin Falunin 10 kilometrillä 2,1 sekunnilla. Seuraavana päivänä Johaug jäi 10 kilometrin yhteislähdössä kolmanneksi.

MM-ladulla Johaug jätti avausmatkan sprintin väliin, mutta karkasi viime lauantaina 15 kilometrin yhdistelmäkisassa ylivoimaiseen voittoon. 10 kilometrillä Norjalla on viiden kilpailijan erikoiskiintiö, kiitos Johaugin edellisten kisojen maailmanmestaruuden.

–  En koe, että kantaisin erityistä vastuuta. Mestaruuskilpailuissa voi sattua mitä tahansa, 32-vuotias Johaug kertoi maanantaina Oberstdorfissa.

Hän viittaa Falunin-tappioonsa Digginsille ja muistuttaa arvokisojen arvaamattomuudesta.

–  Minulla voi olla myös huonoja päiviä sekä henkisesti että fyysisesti. En pidä mitään itsestään selvänä, tämän kauden maailmancupissa äärimmäisen säästeliäästi kilpaillut Johaug sanoi.

Digginsillä kehno MM-alku

Diggins24022021fm00116Maailmancupin voittajalla Jessie Digginsillä ja koko USA:n joukkueella on ollut haasteita huollon kanssa. Kuva: NordicFocus

Naisten maastohiihdon viime vuosien yksinvaltias ei toisaalta nöyrry pitämään kynttiläänsä vakan alla.

–  Kymmenen kilometrin luistelu sopii minulle todella hyvin, matkan MM-kultaa Italian Val di Fiemmessä 2013 voittanut Johaug myönsi

Johaugin MM-yhdistelmäkisan lähimmät uhkaajat – joskin puolen minuutin päässä – olivat himmeämmät mitalit kuitanneet ruotsalaiset Frida Karlsson ja Ebba Andersson. He ja Tour de Ski -voittaja Diggins lienevät Johaugin ärhäkimmät haastajat luistelumatkalla.

Digginsin aloitus MM-Oberstdorfissa tosin on ollut vaisu. Takkuilun taustalla on ollut voiteluongelmia.

Hiihtohullu Norja toivoo, että lajinsa supertähti Johaug säästelee paukkujaan sen verran, että jatkaa uraansa vielä neljä vuotta Trondheimin MM-kisoihin 2025.

–  Luulen, että otan vuoden kerrallaan. Sitten näemme, olenko Trondheimissa katsojana vai kilpailijana, Johaug pyöritteli.

STT-NTB

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit