swix rullahiihto550 90

Norjan miessprintterit valittu – Krogh ensin mukana, mutta pudotettiin lopulta pois

Jo kertaalleen Sotshin sprinttiin valittu Finn Hågen Krogh ei pääsekään osallistumaan mielimatkalleen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Jo kertaalleen Sotshin sprinttiin valittu Finn Hågen Krogh ei pääsekään osallistumaan mielimatkalleen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Norjan Hiihtoliitto on valinnut mieshiihtäjät tiistaiseen sprinttikilpailuun, uudelleen. Finn Hågen Krogh sai kolme viikkoa sitten Norjan mestaruushiihtojen jälkeen tiedon, että hän pääsee hiihtämään sprinttiä Sotshissa. Nyt Norjan valmennusjohto onkin muuttanut mielensä viime sunnuntain Toblachin sprinttikilpailun jälkeen ja Krogh jääkin sprinttijoukkueen ulkopuolelle.

Norjan mestaruushiihtojen jälkeen Norjan valmennusjohto ilmoitti, että Krogh, Anders Glöersen ja Eirik Brandsdal saavat varmuudella paikan Sotshin sprinttiin ja viimeisestä paikasta kilpailevat Ola Vigen Hattestad ja Petter Northug. Tilanne muuttui hankalaksi viime sunnuntaina, kun Hattestad voitti Toblachin sprintin ja valmennusjohdolla ei ollut kanttia pudottaa Northugia pois sprinttimiehistöstä, tämä kun on koko ajan kertonut haluavansa hiihtää sprintin Sotshissa. Näin kärsijän rooliin ja joukkueen ulkopuolelle joutui Krogh, kun Northugin ja Hattestadin aiemmat meriitit painoivat varmasti myös vaakakupissa.

Krogh oli luonnollisesti hyvin pettynyt päätökseen.

– Olen yllättynyt. Luulin, että olin varma ja luonnollisesti erittäin pettynyt, sanoi Krogh kuultuaan, ettei pääsekään hiihtämään Sotshin sprinttiä.

Kroghin kaikki valmistautuminen oli tähdännyt Sotshin sprinttiin ja nyt on mahdollista, ettei hänelle ole kisamatkoja luvassa, mikäli ei tule poisjääntejä.

– Jos olisin tiennyt, että minun pitää onnistua myös Toblachissa, olisi siellä tulos näyttänyt hieman erilaiselta. Ikävää, etten sitä tiennyt, Toblachissa pudotushiihtojen ulkopuolelle jäänyt Krogh sanoi.

Norjan sprinttivalmentaja Arild Monsen myöntää, ettei valinta ollut helppo. Monsenin mukaan Petter Northugia ei voinut sivuuttaa sprinttijoukkueesta hänen menestysluettelonsa ja nykykuntonsa johdosta. Monsenin mukaan Norhug taistelee sprinttikullasta Sotshissa. Näin lopullinen valinta jäi Hattestadin ja Kroghin välille.

– Meillä oli vaativa valinta. Viikonlopun tulosten perusteella olemme sitä mieltä, että Ola Vigen Hattestad on lähempänä voittaa olympiakultaa kuin mitä Finn Hågen Krogh on, perustelee Monsen päätöstä.

Lähde: Langrenn.com

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit