KU Swix Pro 550x90px

Northug aikoo hiihtää tasatyöntöä koko Vasaloppetin

Northug intro180112 hemmersbachPetter Northug tykkää kokeilla rajojaan urheilussa. Tällä kertaa norjalainen on päättänyt unohtaa pitovoiteet tulevassa Vasaloppetissa ja hiihtää tasatyöntöä koko 90 kilometrin matkan.

 

Northug180112 hemmersbachTasatyöntö on yksi Petter Northugin ehdottomista vahvuuksista, mutta jaksaako hän työntää koko 90 kilometrin matkan? Kuva: Hemmersbach/NordicFocusPetter Northug tykkää kokeilla rajojaan urheilussa. Tällä kertaa norjalainen on päättänyt unohtaa pitovoiteet tulevassa Vasaloppetissa ja hiihtää tasatyöntöä koko 90 kilometrin matkan.

Nykyisistä kovista pitkän matkan hiihtäjistä Ruotsin Jerry Ahrlin kokeili samaa temppua vuonna 2008 sijoittuen hienosti kolmanneksi. Ahrlin joutui vasta lopun yhdessä ylämäessä taipumaan Jörgen ja Anders Auklandille. Aikoinaan myös Staffan Larsson hiihti Vasaloppetin ilman pitoja vuonna 1995 sijoittuen viidenneksi. Ja nyt siis Petter Northugin aikomuksena on voittaa Vasaloppet pelkällä tasatyönnöllä.

Tour de Skin jälkeen Northug piti muutaman päivän loman Kanariansaarilla ja on tämän jälkeen aloittanut valmistautumisen pitkän matkan hiihtoihin ja ennen kaikkea Vasaloppetiin, jopa hiihdon maailmancupin kustannuksella.

– Vasaloppet on haastavin pitkän matkan hiihdoista. Siksi teen hieman erikoisharjoittelua erityisesti helmikuussa Vasaloppetia ajatellen. Olisi suurta olla ensimmäinen, joka on voittanut sekä maailmancupin sprinttikilpailun että Vasaloppetin, sanoo Northug NRK:lle.

Mutta todellakaan helpolla Petter Northug ei tule pääsemään, mikäli tähän yritykseen ryhtyy. Nelisen tuntia pelkkää tasatyöntöä hyydyttää kovemmankin hiihtäjän. Tämän tietää myös mies, joka on tätä kokeillut aiemmin, Jerry Ahrlin.

– Minä tiedän itse, että se vaatii helvetin paljon. Se on pitkä ja kivenkova kilpailu, sanoo Ahrlin.

Ahrlin osaa antaa myös harjoitusvinkkejä Northugille Vasaloppetia varten.

– Hänellä ei ole vaihtoehtoja, hänen on vain iskettävä ja työnnettävä, sanoo Ahrlin ja hymyilee.

Lähde: NRK

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit