KU Swix Pro 550x90px

Northug jättää Toppidrettsvekan ja korkean paikan leirin väliin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Neljä kovaa starttia liikaa, sanoo sprinttimaajoukkueen valmentaja.

Johannes Hösflot Kläbo kärsii hammasongelmista, eikä kilpaile loppuviikon Toppidrettsvekalla. Moni muu norjalaishiihtäjä on järjestäjien harmiksi joutunut Kläbon tavoin perumaan osallistumisensa rullahiihtotapahtumaan.

Yksi näistä on Petter Northug, joka ei kilpaile Auressa eikä myöskään suuntaa sen jälkeen korkean paikan leirille, vaikka alkuperäinen suunnitelma oli lähteä vuoristoon.

- Olen tavannut Petterin tänään ja yhdessä olemme tehneet seuraavan suunnitelman: Osallistuminen neljän kovan startin Toppidrettsvekalle tulevalla viikolla tulee valitettavasti liian aikaisin. Tämän olemme yhdessä päättäneet, totesi sprinttimaajoukkuevalmentaja Arild Monsen sunnuntaina Aftenpostenille.

Valmentaja kuitenkin painottaa, että Northugin kroppa on jälleen toiminnassa ja harjoittelu sujuu. Ongelmia 13-kertaisella maailmanmestarilla on kuitenkin edelleen riittänyt, sillä Monsen pitin saman tiedotusruljanssin ennen Blinkfestivalenia elokuun alussa.

Korkean paikan sijaan Northug harjoittelee elokuun lopussa Torsbyn hiihtotunnelissa Ruotsissa ja Lillehammerissa syyskuun puolivälissä. Kläbon ja Northugin lisäksi muun muassa Emil Iversen ja Niklas Dyrhaug ovat joutuneet perumaan osallistumisen Toppidrettsvekalle terveysongelmien takia.

Loppuviikon tapahtuma on poisjäänneistä huolimatta sangen kovatasoinen. Paikalla ovat muun muassa Astrid Jacobsen, Heidi Weng, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger ja Didrik Tönseth. Suomalaisista ilmoittautuneiden joukossa on Heikki Korpela.

Kolmepäiväisen tapahtuman ohjelmassa on yhdistelmähiihto, yhteislähtö, sprintti ja takaa-ajo. Auressa kilpaillaan myös mäkihypyssä ja yhdistetyssä.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit