swix rullahiihto550 90

Northug treenaa jälleen!

Petter Northug nähtiin viime talvena Marcialongassa. Kuva: NordicFocus

Petter Northug nähtiin viime talvena Marcialongassa. Kuva: NordicFocus

Norjalainen Dagbladet kirjoittaa, että Petter Northug syttynyt muutaman vuoden tauon jälkeen kovaan harjoitteluun.

Sen jälkeen kun poliisi pysäytti Northugin ylinopeuden ja huumeiden hallussapidon vuoksi elokuussa, hän on harjoitellut enemmän ja kovemmin kuin missään vaiheessa uransa lopettamisen jälkeen. On mahdollista, että Northug nähdään talvella joissakin pitkän matkan hiihdoissa.

Norjalainen Team Ragde Eindomissa hiihtävä Joar Thele kertoo Dagbladetille, että hän on nähnyt Northugissa viime aikoina uutta kipinää, hän ollut yleisesti hyvällä tuulella ja nauttinut harjoittelusta.

– Se mitä minä olen nähnyt, niin Petter on ollut hyvällä tuulella, hän ollut läsnäoleva ja hänellä on ollut pilkettä silmäkulmassa. Hänellä on ollut vaikeaa aika. Nyt hän odottaa tuomiotaan ja sen sovittamista. Hän on saanut etäisyyttä tapahtumiin kipinänsä takaisin, kertoo Thele, joka on viime aikoina harjoittellut paljon Northugin kanssa.

– Petteristä on tullut hyvä ystäväni, jonka kanssa treenaan paljon. Hänelle on tärkeää saada muuta ajateltavaa ja hiihtopiirit on hyvä ympäristö olla, Thele kertoo edelleen Dagbladetille.

Dagbladetin mukaan Northug on harkinnut oman hiihtotallin perustamista. Kuinka asian kanssa käy, jää nähtäväksi, mutta ehkä näemme Northugin muutamassa pitkän matkan hiihdossa talven aikana. Norjan tiedotusvälineiden mukaan Northugin treenivauhti on ollut kohdallaan.

Anders Aukland kertoo Dagbladetille, että Northug on treenannut myös paljon Team Ragde Eiendomin kanssa syksyn aikana, myös yhdessä Marit Björgenin kanssa.

Aukland on tyytyväinen Northugin syttyneeseen motivaatioon. Vuonna 2018 hän yritti saada Northugia Team Ragde Eiendomiin.

– Emme ole puhuneet siitä nyt. Olen ennen kaikkea iloinen siitä, että hän harjoittelee niin hyvin, sanoo Aukland.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit