swix rullahiihto550 90

Northug viides Klarälvsloppetissa – katso koostevideo kilpailusta

Petter Northug Klarälvsloppetin jälkeen. Kuva: Johan Trygg / Längd.se

Petter Northug Klarälvsloppetin jälkeen. Kuva: Johan Trygg / Längd.se

Petter Northug onnistui nappamaan tänään Ruotsissa rullahiihdetyssä Klarälvsloppetissa viidennen sijan. 90 kilometriä pitkän kilpailun voitot menivät Max Novakille ja Hanna Falkille.

Naisten kilpailussa viime talven Visma Ski Classics -sarjan kokonaiskilpailun voittaja Lina Korsgren ei onnistunut pudottamaan pitkille matkoille vaihtanutta, paremmin sprintterinä tunnettua Hanna Falkia kyydistään. Kirivoimainen Falk pesi loppukirissä Korsgrenin. Kolmas oli Linnea Johansson, joka jäi kärkikaksikolle yli 16 minuuttia.

Miesten kilpailussa Max Novak teki muutama kilometri ennen maalia rajun iskun, johon vain Simen Engebretsen Nordli onnistui vaivoin vastaamaan. Novak oli lopussa vahvempi ja otti jo kesän viidennen voittonsa Ruotsin kovatasoissa rullahiihtokilpailuissa. Andreas Nygaard oli kolmas, noin puoli minuuttia Novakia perässä.

Kilpailun iloinen yllättäjä oli Petter Northug, joka on kesän aikana hiihtämissään aiemmissa rullahiihtokilpailuissa saanut todeta matkavauhdin olleen liian kovan. Tällä kertaa Northug oli kesti mukana loppuun asti ja taisteli jopa kolmannesta sijasta.

– Se oli erittäin hyvä kisa. Minulla oli tänään todella hyvä fiilis ja sain hyvän iskun 70 kilometrin jälkeen ja onnistuin pysymään hyvin mukana, joten oli todella hauskaa, kommentoi Northug W Sportsmedialle kilpailun jälkeen.

Mitä tämä tarkoittaa? Oletko nyt entistä motivoituneempi?

– Kyllä, hiihdän tulevana talvena todennäköisesti joitakin Visma Ski Classics -kilpailuja. Suunnitelmissa on tehdä jonkin verran töitä TV2:lle maastohiihdon parissa Pekingin olympialaisten aikaan, Mutta tammikuussa toivon voivani hiihtää useita kilpailuja. Marcialongaan menen ehdottomasti.

Kuinka paljon olet treenannut viime aikoina?

– Kerran päivässä, mutta kun treenaan, treenaan pitkään. Tämä oli sellainen kilpailu, johon olen harjoitellut. Treenini kestävät usein kahdesta ja puolesta tunnista kolmeen ja puoleen tuntiin. Olen osallistunut useisiin kilpailuihin tänä kesällä ja syksyllä, ja ne ovat vieneet kuntoa ilman muuta eteenpäin.

Kaikkiaan Klarälvsloppetin 90 kilometrin matkan hiihti maaliin yli 300 hiihtäjää.

Katso koostevideo:

Tulokset

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit