KU Swix Pro 550x90px

Northugille ei pitkän matkan hiihtoja seuraavaan kahteen vuoteen

Peeter Northug Marcialongassa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Peeter Northug Marcialongassa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Petter Northug on päättänyt, ettei aio osallistua pitkän matkan hiihtoihin tulevina kahtena talvena. Arvokisatalvien tiiviissä kalentereissa ei ole tilaa hiihtomaratoneille.

Viime talvena oli välivuosi arvokisoista ja Northug halusi vaihtelua panostamalla myös hiihtomaratoneihin. Italian Marcialongaan Northug osallistui ollen kymmenes, mutta kova panostus Vasaloppetiin kariutui sairastumiseen ja näin tuo klassikkohiihto jäi Northugilta hiihtämättä. Ja niin jää myös tulevina kahtena talvena, sillä ensi talvena katseet kohdistuu Val di Fiemmen MM-kisoihin ja seuraavana talvena Sotshin olympialaisiin.

Val di Fiemmen MM-kisoissa Norhug puolustaa kolmea MM-kultaa, yhdistelmähiihdosta, 50 kilometriltä ja viestistä.

– Petter ei tule hiihtämään pitkän matkan hiihtoja tänä talvena. Se ei sovi ohjelmaan. Se olisi ollut vähän liikaa Tour de Skin ja MM-hiihtojen kanssa, sanoo Northugin manageri Lars Gilleberg VG:lle.

Petter Northug kirjoitti viime talvena sopimuksen Team United Bakersin kanssa ja osallistui siis Teamin mukana Marcialongaan. Ainoa pidempi kilpailu, johon Norhug aikoo osallistua, on kauden jälkeen hiihdettävä Skarverennet 20.huhtikuuta, joka ei siis ole Ski Classicsin osakilpailu ja hiihdetään yli kuukausi maailmancupin päättymisen jälkeen. Norjan maajoukkuehiihtäjät ovat perinteisesti kokoontuneet keväisin Geiloon ja hiihtävät Skarverennetin ennen loman alkua.

– Petterillä on sopimus Team United Bakersin kanssa vielä seuraavat kaksi kautta. Se oli koko ajan sovittu ja suunnitelma, ettei hän tule hiihtämään pitkän matkan hiihtoja tällä kaudella, Gilleberg sanoo Northugin suunnitelmista VG:lle.

Northug oli juuri ollut maajoukkueleirillä Meråkerissa Keski-Norjassa, jossa hän asui useamman vuoden.

– Petterin lähiohjelmaan kuuluu harjoittelua ja lepoa, Gilleberg jatkoi.

Lähde: VG.no

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit