KU Swix Pro 550x90px

Northugille linnatuomio

Petter Northug viime talven Jizerska Padesatkassa. Kuva: Magnus Östh

Petter Northug viime talven Jizerska Padesatkassa. Kuva: Magnus Östh

Norjalainen ex-hiihtäjä Petter Northug on saanut seitsemän kuukauden ehdottoman tuomion ylinopeudesta ja huumausaineiden hallussapidosta, kertoo uutistoimisto NTB. Syyttäjä vaati Northugille kahdeksan kuukauden vankeustuomiota.

Northug menettää myös ajo-oikeutensa.

Esitutkinnassa selvisi, että Northug oli ajanut elokuussa ylinopeutta kolmena päivänä yhteensä neljä kertaa. Törkein ylinopeus oli 221 kilometriä tunnissa 80 kilometrin rajoitusalueella. Northugin kotoa löytyi etsinnässä huumausaineita. Kuuden kokaiinigramman lisäksi Northugilla oli hallussaan ekstaasia ja kahdenlaisia huumaavia lääkkeitä.

Uransa 2018 lopettanut Northug myönsi elokuussa kärsivänsä vakavista päihdeongelmista. Hän kertoi kokeilleensa kokaiinia ensimmäisen kerran tammikuussa 2019.

–  Alkoholia, huumeita, lääkkeitä. Viime aikoina on tullut juhlittua aika rankasti, 34-vuotias hiihtolegenda kertoi tiedotustilaisuudessaan 21. elokuuta. Sen jälkeen hän ei ole puhunut norjalaismedialle.

Northug sai jo vuonna 2014 yhteensä 50 päivän vankeustuomion päihtyneenä ajamisesta. Hän menetti silloin ajokorttinsa, mutta sitä sai anoa takaisin viiden vuoden kuluttua. Northug suoritti tuolloin tuomionsa jalkapannan avulla

Northug voitti urallaan kaksi maastohiihdon olympiakultaa ja 13 maailmanmestaruutta.

Lue myös: Petter Northugilta joululaulu: En ole ollut tänä vuonna kiltti

STT

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit