KU Swix Pro 550x90px

Northugin kausi todennäköisesti ohi, maailmancupin finaali jää väliin

Northug171211 2 introNorjan Petter Northug jättää tulevan maailmancupin finaalitourin väliin Ruotsissa. On myös todennäköistä ettei hän osallistu enää kilpailuihin tänä talvena.

Northug171211 2Petter Northugin loppukausi meni piloille vatsapöpön johdosta. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusNorjan Petter Northug jättää tulevan maailmancupin finaalitourin väliin Ruotsissa. On myös todennäköistä ettei hän osallistu enää kilpailuihin tänä talvena.

Tänään tiistaina tuli vahvistus sille, ettei Petter Northugia nähdä myöskään maailmancupin finaalikiertueella Tukholmassa ja Falunissa. Northug sai vatsaongelmia korkeanpaikan leirillään Italiassa helmikuun lopulla ja hän joutui jo aiemmin jättämään sekä Vasaloppetin että Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailun väliin. Näin hänen viimeisin kilpailu on Nove Mestossa 12.helmikuuta.

Nyt näyttäisi myös siltä, ettei Northug aio kilpailla enää tänä talvena. Näin väliin jäisivät myös viimeiset Norjan mestaruuskilpailut reilun kahden viikon kuluttua Fauskessa, jossa olisi ohjelmassa mm. 50 km:n kilpailu.

– Hän ei ole kilpailukunnossa. Vatsainfektion takia hän on voinut harjoitella aivan liian vähän laatuharjoituksia. Tämän johdosta hän ei nyt hiihdä maailmancupissa, kertoo Norjan maajoukkuevalmentaja Trond Nystad.

Northugin tiedottajan Otto Ulsethin mukaan Petter Northug pystyy harjoittelemaan, mutta ei tekemään kovia harjoituksia.

– Petter on erittäin motivoitunut ja harjoittelee sen, minkä pystyy, mutta viimeisistä kovista treeneistä on jo pidempi aika. Myöskään tällä viikolla ei vielä tule kovia harjoituksia, mutta muuten hän ei enää tunne vatsainfektion merkkejä kropassaan tavallisessa arjen touhuissa, kertoo Ulseth.

Petter Northug oli kolmantena ennen maailmancupin finaalikierrosta, mutta nyt hänen sijoituksensa tulee tippumaan jonkun sijan.

Lähde: Langrenn.com

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit