KU Swix Pro 550x90px

Nousiainen kyllästyi tasaiseen jumputukseen

nousiainen111210 introVille Nousiainen kaipaa rajuja uudistuksia suomalaiseen hiihtoharjoitteluun. Monella hiihtäjällä on Nousiaisen mielestä potentiaalia hiihtää palkintopallille, mutta kärkisijoja ei tahdo tulla millään ilveellä.

nousiainen111210Ville Nousiainen. Kuva: Laiho/NordicFocus"Valmennukseen on tehtävä radikaaleja muutoksia"

Ville Nousiainen kaipaa rajuja uudistuksia suomalaiseen hiihtoharjoitteluun. Monella hiihtäjällä on Nousiaisen mielestä potentiaalia hiihtää palkintopallille, mutta kärkisijoja ei tahdo tulla millään ilveellä.

– Jos me kevään kisoissa menestymme, ei se hirveästi mieltä lämmitä, kun maailmancup oli tämän kauden päätavoite, lähinnä miesten hiihdon suulla puhunut Nousiainen sanoi.

Tour de Ski on ollut etenkin maajoukkueen kokeneimpien miesten osalta tasapaksua taaperrusta.

– Ei hengästytä eikä väsytä, vaan jaksetaan jumputtaa tuota samaa vauhtia. Kilvanhiihdossa pitäisi saada vähän enemmän tempoa, mutta se meiltä kaikilta uupuu, Nousiainen perusteli toivettaan uudistuksille.

Hän oli syksyllä uransa parhaassa kunnossa, mikä viittasi siihen, että huippukunto löytyy jo vuodenvaihteessa. Hyvä meno ei kuitenkaan jatkunut paljon kotimaan marraskuisia katsastuskisoja pitemmälle.

– Pitäisi tehdä radikaaleja muutoksia. Olemme tehneet kovia vetoja, mutta varmaan pitäisi vetää enemmän sprinttivetoja, jos haluaa pysyä maailman kärjen mukana, Nousiainen sanoi.

Miesten hiihdossa kärjen taso on huomattavasti kovempi kuin naisten kisoissa, sillä palkintopallille on useampi kymmenen ehdokasta. Siksi tasoitusta ei ole varaa antaa yhtään.

Nousiaisen kritiikki ei niinkään osunut maajoukkueen valmennukseen, vaikka sielläkin on hänen mielestään saumaa uudistuksiin. Kouvolalainen kaipasi uusiutumista myös urheilijoiden henkilökohtaisilta valmentajilta, jotka viime kädessä vastaavat suojattiensa harjoittelusta.

– Varmaan kaikkien henkilökohtaisten valmentajien pitäisi istua alas ja keskustella, mitä tehdään, Nousiainen sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit