swix rullahiihto550 90

Nuorten MM-hiihdot Suomeen!

Anita Korva tuuletti nuorten MM-mitalia Lahdessa vuonna 2019. Kuva: Janina Pitkänen

Anita Korva tuuletti nuorten MM-mitalia Lahdessa vuonna 2019. Kuva: Janina Pitkänen

Kansainvälinen Hiihtoliitto (FIS) siirsi Puolan Zakopaneen vuodelle 2021 kalenteroidut pohjoismaisten lajien nuorten MM-kilpailut vuoteen 2022 vallitsevan koronapandemian vuoksi. Siirron jälkeen FIS on kartoittanut mahdollisia järjestäjäkandidaatteja keväälle 2021. Kilpailut on nyt myönnetty Suomen Hiihtoliiton hakemuksesta Vuokattiin ja Lahteen. Vuokatissa kilpaillaan maastohiihdon U20 & U23 ja Lahdessa mäkihypyn ja yhdistetyn U20 maailmanmestaruuksista.

Vuokatin alustavassa kilpailuohjelmassa 8.-14.2.2021 hiihdetään molempien ikäluokkien sprintit perinteisellä hiihtotavalla, vapaan hiihtotavan henkilökohtaiset väliaikalähdöt, U20 viestit ja pitkien matkojen perinteisen tavan yhteislähdöt. Lisäksi kilpaillaan U23-ikäluokan sekaviestikilpailu.

Koronapandemia on perunut tai siirtänyt useita pohjoismaisten lajien erityisesti nuorille suunnattuja kilpailuja. Matkustusrajoituksista johtuen maailmancup-tason alapuolella olevien kilpailujen läpivieminen on epävarmaa. Suomen Hiihtoliitto haluaakin turvata nuoren urheilijan polkua ja kehitystä tarjoamalla mahdollisuuden kilpailla kansainvälisissä kilpailuissa kotimaassa.

– Kilpailujen järjestäminen tässä maailmantilanteessa on haastavaa, mutta kahden vahvan järjestäjäpaikkakunnan kanssa tulimme lopputulokseen, joka palvelee lajejamme ja urheilijoitamme. Yhtälössä on monta osatekijää, jotka vaikuttavat kokonaisuuteen. Terveysturvallisuudesta emme tingi, mutta haluamme taata huippu-urheilun kehittymisen myös taloudelliset realiteetit huomioiden, avaa tilannetta Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Sekä Vuokatti että Lahti kokivat järjestäjinä kolauksen, kun kevään 2021 talvilajien Euroopan Olympiafestivaalit (EYOF) siirrettiin joulukuulle koronapandemian vuoksi. Vuokatissa nähdäänkin nyt mahdollisuutena testata olosuhteita ja kilpailuorganisaatiota 11.-18.12.2021 käytäviä maastohiihdon EYOF-startteja silmällä pitäen.

– Olemme iloisia saadessamme kaikki tulevaisuuden hiihtotähdet vieraaksemme kisaamaan Vuokattiin. Pääsemme testaamaan EYOF-kisoja varten tehtyjä suunnitelmia käytännössä jo nyt keväällä, sanoo nuorten MM-kisojen pääsihteeri Ann-Mary Ähtävä, joka osallistui itse kilpailijana edellisiin Vuokatissa järjestettyihin nuorten MM-kisoihin vuonna 1992.

Vuokatissa on vankka ja testattu kisakoneisto maastohiihdon tapahtumia varten. Nuorten MM-kisojen järjestelyistä vastaavat muun muassa Kainuun ammattiopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun liikunnan opiskelijat, jotka ovat jo valmistelleet toteutusta yhdessä Vuokatti Sportin kanssa. Kisajärjestämisen pääajatuksena on, että nuoret tekevät kisat nuorille.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit