swix rullahiihto550 90

Nuorten MM-hopealle hiihtänyt Matintalo: "Tämä mitali on kuin voitto minulle"

Alle 23-vuotiaiden yhdistelmähiihdon kärkikolmikko Lotta Udnes Weng (kesk.), Johanna Matintalo (vas.) ja Jana Kirpitshenko. Kuva: Hiihtoliitto

Alle 23-vuotiaiden yhdistelmähiihdon kärkikolmikko Lotta Udnes Weng (kesk.), Johanna Matintalo (vas.) ja Jana Kirpitshenko. Kuva: Hiihtoliitto

Lauantain ja sunnuntain välinen yö sujui nuorten MM-hiihdoissa Yhdysvalloissa suomalaisittain hienosti, kun maastohiihtäjä Johanna Matintalo sivakoi hopealle yhdistelmähiihdossa.

U23-naiset ja -miehet kilpailivat Suomen aikaa lauantai-iltana skiathlonin MM-mitaleista. Johanna Matintalo hiihti loistavan urakan päätteeksi kakkoseksi.

- Yllättävän hyvin lähti liikkeelle, en päässyt etujoukoissa lähtemään. Oli tosi hyvä pito suksissa ja oli helppoa hiihtää perinteistä. Lähdin pitämään omaa hyvää vauhtia ja se vähän hajotti porukkaa, jalka puudutettuna hiihtänyt tuore hopeamitalisti analysoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Maailmanmestaruuden vei ainoastaan 3,8 sekunnin erolla Norjan Lotta Udnes Weng, Venäjän Jana Kirpitshenko valtasi kolmannen podium-paikan. Silminnähden onnelliselle Matintalolle hopea 7,5+7,5-kilometrin kisasta oli hänen sanojensa mukaan kuin voitto.

Vapaan hiihtotavan osuudella Matintalon taktiikkana oli roikkua muiden mukana.

- Viimeisellä kierroksella, viimeiseen pitkään ylämäkipätkään päästiin toisen Wengin kanssa muilta karkuun. On minua varmaan nopeusominaisuuksiltaan parempi ja vei mestaruuden, mutta tämä mitali on kuin voitto minulle, Matintalo hehkutti.

Muista suomalaisista Anna-Kaisa Saari oli 11:s ja Katri Lylynperä 18:s, Andrea Julin keskeytti.

Miesten 15+15-kilometrin kilpailussa paras suomalainen oli sijan 20 Markus Vuorela. Joel Ikonen päätyi 22:nneksi, Joni Mäki puolestaan keskeytti. Maailmanmestaruutta juhli Venäjän Alexander Bolshunov.

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit