KU Swix Pro 550x90px

Nuorten SM-hiihdot siirtyvät koronatilanteen vuoksi!

Nuorten SM-hiihdot on siirretty. Kuva: Heidi Lehikoinen

Nuorten SM-hiihdot on siirretty. Kuva: Heidi Lehikoinen

Vuokatissa 15 - 17.tammikuuta pidettäväksi aiotut nuorten SM-hiihdot on päätetty siirtää Kainuun nopeasti heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Kisaorganisaatio päätöksen teki kuultuaan Kainuun soten arvion koronatilanteesta.

– Meille asia on selkeä, ja ainoa vastuullinen ratkaisu on siirtää kisoja. Ne pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, mutta tietysti harmittaa erityisesti nuorten urheilijoiden puolesta, toteaa Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen Kainuun SOTE-alueen tiedotteesa.

Kisa olisi järjestetty ilman yleisöä, urheilijoiden pikatestausten ja muiden tarkkojen menettelyohjeiden avulla.

– Kainuussa jouduttaneen päättämään lähipäivinä uusista rajoituksista, sillä olemme jo ylittäneet kiihtymisvaiheen kriteerit. Vaikka tiedämme syksyn kokemuksesta, että ns. urheilijakupla voidaan onnistuneesti toteuttaa, emme voi suositella ison tapahtuman järjestämistä, vaikka virallista määräystä asiasta ei olisikaan. Kuluneella viikolla Vuokattiin harjoittelemaan saapuneista urheilijoista on testattu yli 100 henkilöä ilman positiivisia testituloksia, joten myös massatestaus on osoittautunut toimivaksi, kertoo pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

Kisajärjestäjät huolehtivat peruutuksista

Vuokatin kisaorganisaatio ilmoittaa, että majoitusvarausten peruutuksista ja maksujen palautuksista huolehditaan osallistujien puolesta, joten yhteydenotto järjestäjiin ei ole tarpeen.

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit