swix rullahiihto550 90

Oloksella huippuolosuhteet

Oloksella laduilla tulee riittämään vilskettä viikonloppuna. Kuva: Heikki Kivinen

Oloksella laduilla tulee riittämään vilskettä viikonloppuna. Kuva: Heikki Kivinen

Maailmancupin katsastukset hiihdetään tulevana viikonloppuna Oloksella huippuolosuhteissa. Suomen maajoukkuehiihtäjät saavat vastaansa useita maailmanhuippuja.

Viime vuonna tykkikisat hiihdettiin haastavissa olosuhteissa, kun lunta ei ollut tullut Lappiin käytännössä ollenkaan. Tänä vuonna tilanne on toinen.

- Nyt voisi sanoa, että lunta on jopa liiankin kanssa. Meillä on kuusi kilometriä tykkilatua ja lisäksi luonnon lunta on jo noin 40 senttimetriä. Pääsemme hiihtämään vanhalla maailmancupin kisaladulla, kertoo järjestelyvastuussa oleva Heikki Kivinen.

Oloksella nähdään Suomen maajoukkueen lisäksi useiden muiden maiden maajoukkueita. Kirkkaimpina tähtinä Tshekin Lukas Bauer ja Puolan Justyna Kowalzckyk.

- Lisäksi paikalla on ainakin Saksan, Viron, Kazakstanin, Yhdysvaltain ja Valko-Venäjän maajoukkueet. Venäjältä paikalla ovat ainakin naiset. Ainoastaan Mongolian maajoukkueella taisi tulla jotain ongelmia matkojen kanssa, naureskelee Kivinen.

- Luvassa on kauden kovimmat FIS-kisat maailmassa, lisää Kivinen.

Oloksella hiihdetään perjantaina perinteisen sprintit, lauantaina 5/10 kilometriä perinteisellä ja sunnuntaina 10/15 kilometriä vapaalla. Suomen maajoukkuevalinnat Jällivaaran maailmancup-avaukseen ja Rukalla ilmoitetaan maanantaina kello 12.

Hevoskuuri.fi seuraa Oloksen kisoja paikan päällä. Myös Ruotsin ja Norjan kauden avauskisoista voit lukea Hevoskuurin sivuilta.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit