KU Swix Pro 22 550x90px

Oloksella tulevana viikonloppuna kovat karkelot – Tykkikisaradio välittää kisatunnelmat kotiin

Iivo Niskanen tuulettaa Oloksella 2020. Kuva: Sakari Kekki

Iivo Niskanen tuulettaa Oloksella 2020. Kuva: Sakari Kekki

Perinteiset Oloksen Tykkikisat hiihdetään tulevana viikonloppuna ja mukana on iso liuta arvokisamitalisteja.

Aloitetaan suomalaisista: Viikonlopun aikana viivalla ovat muun muassa Iivo Niskanen, Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Riitta-Liisa Roponen, Eveliina Piippo ja Anne Kyllönen, Alexander Ståhlberg, Jasmin Kähärä, Emmi Lämsä ja Petteri Koivisto.

Venäläiset ovat leireilemässä Oloksella usean valmennusryhmän voimin. Alexander Bolshunov keskittyy harjoitteluun, mutta muuten Venäjän laaja ja nimivahva ryhmä laittaa numeroa rintaan.

Italian ykköshiihtäjät Federico Pellergrino ja Francesco Fabiani ovat leireilleet kesän Markus Cramerin johtaman Venäjän ryhmän mukana ja ovat hekin paikalla Oloksella.

Myös Saksan maajoukkue on mukana, samoin kuin Itävallan Terasa Stadlober sekä Norjan maajoukkuenainen Anna Svendsen. Norjalaismiehistä Oloksella nähdään muun muassa Erik Valnes, Finn Hågen Krogh ja Daniel Stock.

Tykkikisaradio välittää kisatunnelmat kotiin

Oloksen Tykkikisoista on luvassa tänä vuonna Kestävyysurheilu.fin sivuilla julkaistava Tykkikisaradio, joka välittää kisapaikan tunnelmat myös muualle Suomeen.

Kilpailunjohtaja Vesa Virkkunen kertoo, että Tykkikisaradion avulla halutaan tarjota FIS:n live-tulospalvelun lisäksi jotain lisää kilpailun seuraajille.

– Halu olisi toteuttaa nettistriimi, kun kilpailun kansainvälinen kiinnostavuus on niin suuri, mutta päädyttiin siihen, että kokeillaan tänä vuonna äänistriimiä. Kiitos Kestävyysurheilu.fille. Sen avulla tavoitamme varmasti suuremman kuulijakunnan, kuin pelkästään kisasivuilla julkaistavalla toteutuksella.

Kisakuuluttaja Aki Tuovinen yrittää saada parhaansa mukaan myös urheilijoita haastatteluun.

– Luvassa on kovatasoisimmat Suomessa hiihdettävät kilpailut maailmancupin jälkeen. Viikonlopulla on ennustettu hienoa talvista säätä, joten hienot kisat on tulossa. Yritetään pitää väki ajan tasalla tapahtumista, lupaa Tuovinen.

Tykkisaradion lisäksi Kestävyyurheilu.fi välittää kilpailujen jälkeen muuta sisältöä paikan päältä.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit