KU Swix Pro 22 550x90px

Oloksen olosuhteista nauttiva Bolshunov kertoi Kestävyysurheilulle terveystilanteestaan

Alexander Bolshunov nauttii Oloksen olosuhteistas. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Alexander Bolshunov nauttii Oloksen olosuhteistas. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Terveysmurheista pitkin kesää ja syksyä kärsinyt venäläistähti Alexander Bolshunov kertoi Kestävyysurheilun haastattelussa tämän hetken terveystilanteestaan ja kunnostaan.

Bolshunovilla on ollut harjoituskaudella runsaasti haasteita. Keväällä pyörälenkin yhteydessä sattunut kaatuminen teki pienen loven harjoitteluun. Myös akillesjänne on vaivannut. Syksyllä Bolshunovilla oli leikkaushoitoa vaatineita ongelmia suussa. Tällä hetkellä venäläinen harjoittelee Oloksella, mutta ei kilpaile Oloksen Tykkikisoissa.

– Minulla oli suuria terveysongelmia nyt syksyllä, jotka vaativat välitöntä leikkausta. Ei voinut odottaa.

– Leikkauksen jälkeen aloitin harjoittelun varovaisesti. Lääkärit seuraavat tilannettani jatkuvasti. Tällä hetkellä he sanovat, että kilpailemisessa ei ole järkeä. Se ei antaisi mitään. Olen kuitenkin palaamassa pikkuhiljaa normaaliin harjoitusrytmiin, paljastaa Bolshunov Kestävyyuirheilulle.

Joissakin medioissa on jopa väläytelty, että Bolshunov ei välttämättä kilpailisi Rukalla. Hän itse sanoo, että sellaista päätöstä ei ole tehty.

– Minä itse haluaisin aina kilpailla. Kaikki riippuu kuitenkin kunnosta. Tällä hetkellä ei ole konkreettista suunnitelmaa. Mennään päivä kerrallaan.

Bolshunov harjoittelee laskujensa mukaan nyt viidettä kertaa Oloksella. Hän kiittelee paikallisia olosuhteita.

– Yleisesti ottaen olen erittäin tyytyväinen paikkaan. Olen ollut täällä useasti ensilumen leirillä. On hienoa, että reitit ovat täällä aina valmiina täsmälleen samaan aikaan ja ladut ovat hyvässä kunnossa. Tänä vuonna olosuhteet ovat erityisen hyvät. Luonnonlumen ansiosta pääsee myös helpommille reiteille. Nautin siitä todella paljon, kehuu Bolshunov.

Bolshunov kertoo ensi viikolla julkaistavassa laajemmassa haastattelussa muun muassa harjoittelufilosofiastaan ja tulevaisuuden haaveistaan.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit