swix rullahiihto550 90

Olympialaisiin valittu ruotsalaisduo saatetaan nähdä Ylläs-Levissä

Jens Burman ja Oskar Svensson saatetaan nähdä Ylläs-Levissä kauden lopussa. Kuva: Team Engcon

Jens Burman ja Oskar Svensson saatetaan nähdä Ylläs-Levissä kauden lopussa. Kuva: Team Engcon

Olympialaisiin nimetyt ruotsalaishiihtäjät Jens Burman ja Oskar Svensson saatetaan nähdä huhtikuussa Visma Ski Classics -kauden päättävässä Ylläs-Levissä.

Sekä Burman ja että Svensson liittyvät maailmancup-kauden jälkeen Visma Ski Classics -sarjaa kiertävään Team Engcon talliin. Tallia johtaa ruotsalainen Vasaloppet-voittaja Jerry Ahrlin ja vasta viime viikolla uutisoitiin, että myös norjalainen Didrik Tönseth liittyy talliin.

Talli on kaivinkoneen komponentteja valmistavan Engconin sponsoroima ja yritys lupaa tarjota sekä Burmanille että Svenssonille mahdollisuutta kouluttautumiseen ja työpaikkaan yrityksessä hiihtouran jälkeen. 

MM-hiihtojen 50 kilometrillä neljänneksi sijoittunut Burman oli viime talvena mukana Vålådalsrennetissä. Hän iski kilpailun alussa ja pääsi selvälle karkumatkalle. Hänet ajettiin kuitenkin lopussa kiinni ja lopputuloksena on 26:s sija. Burman nähdään ensi talvena ainakin osassa loppukauden Visma Ski Classics -sarjan osakilpailuja.

– Tasaiset ja tasatyöntöpainotteiset kilpailut eivät ole suosikkejani, mutta kovat nousut ja haastava maasto ovat eri asia, sanoo Burman längd.selle.

Useamman kerran maailmancupin sprinttifinaalissa nähty Oskar Svensson pohtii panostavansa pitkille matkoille ja erityisesti Vasaloppetiin enemmän seuraavana arvokilpailuista vapaana vuonna. Tällainen on luvassa kaudella 2023/2024.

Molemmat ruotsalaisherrat kiittelevät Engconinn tarjoamaa mahdollisuutta luoda työuraa yrityksessä oman hiihtouran jälkeen.

– On erittäin mielenkiintoista ja jännittävää saada jalansijaa yrityksessä. Vaikka hiihtourani päättymiseen on vielä pitkä aika, tämä antaa minulle turvallisuuden tunnetta tulevaisuuteen, sanoo Jens Burman.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit