swix rullahiihto550 90

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Tönseth ruotsalaiseen Team Engcon -talliin

Didrik Tönseth tähtää olympialaisiin ja on mukana ruotsalaisessa Team Engon -tallissa: Kuva: Team Engon

Didrik Tönseth tähtää olympialaisiin ja on mukana ruotsalaisessa Team Engon -tallissa: Kuva: Team Engon

Didrik Tönseth ei mahtunut keväällä Norjan maajoukkueeseen. 30-vuotias norjalainen tähtää kuitenkin olympiapaikkaan – ja tekee sen ruotsalaisessa pitkille matkoille keskittyvässä Team Engon tallissa.

Tönseth voitti MM-viestikultaa sekä Falunissa 2015 että Lahdessa 2017. Myös vuoden 2018 olympialaisista oli kotiin tuomisina viestikulta. Maailmancupin osakilpaluista hänellä on viisi henkilökohtaista voittoa.

Viime talvena talvena Tönseth jätti kauden kesken, kun kroppa ei reagoinut harjoitteluun kuten olisi pitänyt. Kahden perättäisen huonon kauden jälkeen Tönseth menetti paikkansa Norjan maajoukkueessa.

Nyt norjalainen on jälleen oikealla tiellä ja optimistinen harjoituskauden hyvien testitulosten myötä.

Oliko syy tahmeaan menoon ylikunnossa?

– Kyllä, harjoittelua tuli vähän liikaa ja lopuksi keho reagoinut harjoitteluun. Pidin pitkän tauon ja sen jälkeen aloin rakentamaan kuntoa askel kerrallaan. Testituloksien mukaan tilanne on jälleen hyvä, kertoo Tönsteh ja jatkaa:
– Olympialaiset ovat talven selkeä tavoite, mutta maailmancup-kauden jälkeen tulen hiihtämään Visma Ski Classics -sarjaa Team Engnonin väreissä. Reisstadlöpetin pitäsi i sopia minulle hyvin. Mitä enemmän mäkiä, sen parempi minulle.

Olympiapaikkaa tavoitellakseen Tönsethin on syytä hiihtää hyvin jo Norjan kauden avauksessa Beitostölenissä.

– On tärkeää olla huippukunnossa heti kauden alussa ja lunastaa paikka maailmancupin avauskilpailuihin.

Team Engonia johtaa ruotsalainen Vasaloppetin voittaja Jerry Ahrlin ja Tönseth näkee talliin liittymisen erittäin positiivisena asiana.

– Näen tämän hyvänä mahdollisuutena. Talli on hyvä, joka panostaa tosissaan ja mukana on vahvoja hiihtäjiä. Pitkät matkat ovat minulle tulevina vuosina tärkeässä asemassa.

Ahrlin on luonnollisesti innoissaan maailmanluokan hiihtäjän liittymisestä talliin.

– Tuntu hienolta saada Didrik talliin. Hän ei ole vain yksi maailman parhaista hiihtäjistä vaan myös mielettömän mukava kaveri ja erittäin kunnianhimoinen, joka voi olla mukana kehittämässä koko tallia, sanoo Ahrlin ja jatkaa:
– Hänen päätavoitteensa ovat olympialaissa, mutta tiedämme kuinka kovan työn takana, on paikka Norjan joukkueessa. Jos olympialaiset jäävät haaveeksi, hän on joustava ja hiihtänee useamman Visma Ski Classics -osakilpailun myös talven aikana. Kyseessä on pitkäaikainen rekrytointi. Hänellä on vielä monia kilpailuvuosia edessään. 

Ahrlinin mukaan on mahdollista, että talliin liittyy vielä muitakin kovia hiihtäjiä.

Teksti: Johan Trygg
Suomennos: Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit