KU Swix Pro 550x90px

Olympiavoittaja Östbergin kausi ohi ennen kuin alkoikaan – siirtää katseet olympiavuoteen

Ingvild Flugstad Östberlin kausi on ohi ennen kuin se alkoikaan. Kuva: NordicFocus

Ingvild Flugstad Östberlin kausi on ohi ennen kuin se alkoikaan. Kuva: NordicFocus

Norjan hiihtoliitto tiedottaa, että terveysmurheista kärsinyt Ingvild Flugstad Östberg ei kilpaile alkavalla kaudella vaan siirtää katseet Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin.

Rasitusmurtumista kesällä kärsinyt Ingvild Flugstad Østberg tarvitsee vielä aikaa toipumiseen, jotta voisi aloittaa täysipainoisen harjoittelun ja kilpalemisen. Kuntoutusta jatketaan yhteistyössä maajoukkueen valmentajien, fysioterapeuttien, lääkäreiden ja ravitsemusterapeuttien kanssa.

– Pyrin palaamaan siihen, mikä antaa minulle parhaan energian maailmassa – kilpahiihto – säätämällä harjoittelua ja varmistamalla, että ravintsemus on riittävän hyvällä tasolla, Ingvild Flugstad Østberg sanoo tiedotteessa.

– Olen päättänyt, että selviän tästä.

– Yhteinen tavoitteemme on, että Ingvild on palaa hiihtoladuille olympiakaudella, sanoo hiihtomaajoukkueen johtava lääkäri Øystein Andersen, ja lisää, että Östbergin tukena ovat sekä hiihtomaajoukkueen että Olympiatoppenin asiantuntijat.

– Tehtävä ei ole mahdoton, mutta nykyinen terveystilanne ei ole tarpeeksi hyvä harjoitteluun, Andersen sanoo.

– Hänellä on takanaan vaikeat kuusi kuukautta. Sinä aikana on ollut kaksi rasitusmurtumaa, ja on tärkeää, että hän ei lisää kuormitusta ennen kuin perusta on riittävän hyvä. Vain siten hän välttää uudet vammat.

Ingvild Flugstad Østberg ei tällä hetkellä halua antaa enempää lausuntoja tiedotusvälineille, kuin mitä hän on ilmoittanut Norjan hiihtoliiton lehdistötiedotteessa.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit