swix rullahiihto550 90

One Way Sport otti voiton Fischeristä

One Way saa käyttää näitä värejä. Kuva: Felgenauer/NordicFocus

One Way saa käyttää näitä värejä. Kuva: Felgenauer/NordicFocus

Markkinaoikeus on tänään antanut päätöksen, jonka mukaan One Way Sport on oikeutettu käyttämään musta-keltaisia tai musta-kelta-valkoisia väriyhdistelmiä hiihtovarusteissaan ja markkinoinnissaan.

Riita sai alkunsa, kun itävaltalainen Fischer ja sen maahantuoja Patrol katsoivat, että One Way Sport jäljitelevät sen tuotteita.

Oy Patrol Ab ja Fischer Sports GmbH ovat vaativat, että markkinaoikeus kieltää One Way Sport Oy:tä 200.000 euron sakon uhalla käyttämästä valmistamissaan maastohiihtosuksissa ja –monoissa sekä niiden markkinoinnissa ja myynnissä Fischer Sports GmbH:n tuotteisiin sekoitettavissa olevalla tavalla musta-keltaista tai musta-kelta-valkoista väritystä sekä myymästä tai markkinoimasta sellaisia maastohiihtosuksia ja -monoja, joiden pääasiallinen väritys on musta-keltainen tai musta-kelta-valkoinen.

Markkinaoikeus katsoi päätöksessään, että Fischerin maastohiihtosukset tai -monot eivät ole niissä käytetyn musta-keltaisen tai musta-kelta-valkoisen värityksen vuoksi omaperäisiä ja tunnettuja siten, että ne nimenomaan sanottujen väritysten vuoksi kuluttajien keskuudessa yhdistetään Fischeriin.

One Way Sportin ei ole myöskään katsottu menetelleen sopimattomasti markkinoinnissaan.

Patrol ja Fischer joutuvat korvaamaan One Way Sportille yli 41 000 euroa.

- Hyvä, että oikeus on tapahtunut. saman päätös on saatu jo viidestä eri oikeusistuimesa eri maissa. Toisenlaisella päätöksellä olisi  laajempia vaikutuksia. Tällöinhän olisi voinut tulkita, että esimerkiksi Ferrarilla ei ole oikeutta tehdä punaisia autoja, kommentoi Ulla Bennert One Waylta Hevoskuurille.

Päätöksestä on aikaa valittaa tammikuun 14. päivään asti.
>>Markkinaoikeuden päätös

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit