swix rullahiihto550 90

Ongelma ristiselässä vie voimat Martin Johnsrud Sundbyn jaloista – yli kuukauden kilpailutauko pitkittyy

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Didrikt Tönseth korvaa Seefeldin maailmanmestarin Nove Mestossa.

 

Maastohiihdon 15 kilometrin hallitseva maailmanmestari Martin Johnsrud Sundby ei hiihdä maailmancupia tulevana viikonloppuna Nove Mestossa.

Sundby valittiin alun perin Norjan joukkueeseen, mutta hänet korvaa Didrik Tönseth.

Vaisusti alkukaudesta maailmancupissa hiihtänyt Sundby joutui keskeyttämään Davosin 15 kilometrin kilpailun joulukuun puolivälissä selkäongelmien vuoksi eikä vamma ole vieläkään täysin parantunut.

Sundbyn kertoo, että ristiselässä oleva lihasvamma häiritsee hermon toimintaa, ja tämä vie jaloista voimat. Tilanne on menossa parempaan päin, mutta Sundby ei ollut sataprosenttisen varma omasta vireestään, joten hän luovutti Nove Meston paikkansa Tönsethille.

- Olen harjoitellut erittäin hyvin joulukuun 20. päivästä alkaen, mutta en ole voinut tehdä kilpailunomaisia harjoituksia. Paljon rauhallista treeniä. Lisäksi on pitänyt olla varovainen voimaharjoittelun kanssa, Sundby selvittää Dagbladet-lehdelle.

Sundby07122019ModicaNFMartin Johnsrud Sundby on viimeksi päässyt maaliin Lillehammerissa joulukuun alussa. Kuva: NordicFocus

Sundby oli pois myös Tour de Skiltä, mutta sen väliin jättämistä hän suunnitteli jo kesällä. Tourin lisäksi väliin on jäänyt viikonloppu Planicassa. Dresdeniin normaalimatkojen miehellä tuskin olisi ollut asiaa ehjänäkään. Hän joutui keskeyttämään yhden startin jo ennen maailmancup-kauden avausta Beitostölenissä.

Sundby pyrkii takaisin maailmancup-laduille viikkoa myöhemmin Saksan Oberstdorfissa.

Sundbyn kauden paras noteeraus on Lillehammerin yhdistelmähiihdon viides sija, joka on myös hänen viimeisin maaliin hiihdetty kilpailu joulukuun 7. päivä. Rukan minitourilla hän oli 15:s.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit