swix rullahiihto550 90

Optiwax Night Classic kutsuu Laajavuoren laduille

Optiwax Night Classic kutsuu Jyväskylään Laajavuoren laduille. Kuva: Miika Ruokonen

Optiwax Night Classic kutsuu Jyväskylään Laajavuoren laduille. Kuva: Miika Ruokonen

Pitkän matkan hiihtojen järjestät tuskailevat koronapandemian kanssa, mutta Jyväskylässä otetaan härkää sarvista ja polkaistaan pystyyn uusi hiihtotapahtuma Optiwax Night Classic.

Optiwax Night Classic hiihdetään 6. helmikuuta Jyväskylän Laajavuoressa. 34 kilometrin reitti hiihdetään perinteisellä tyylillä neljänä kierroksena 8,5 kilometrin lenkkinä vaihtelevassa maastossa. Tapahtumasta ainutlaatuisen tekee kisaaminen pimeässä otsalamppujen valossa. Osa reitistä on valaistu, mutta osalla reitistä kilpailijat tarvitsevat oman otsalampun. 

– Noin kolme kilometriä kierroksesta on valaistua latua, kertoo tapahtumanjohtaja Juha Tuikkanen.

Tuikkanen kertoo, että tapahtuma syntyi Jari Joutsenen ja Olli Tyrväisen ideoimana ja yllyttämänä. Pikavauhdilla luotu tapahtuma lähtee liikkeelle koronapandemian takia 150 hiihtäjän osallistujakatolla. Jatkoa tapahtumalle kuitenkin uskalletaan luvata jo nyt.

– Olemme esittäneet suunnitelman alueen epidemiavastuulääkärille ja saaneet siunauksen tapahtumalle. Pitää kiittää Jyväskylän viranomaisia yhteistyöstä. Jyväskylän kansallisista hiihdoista saatiin hyviä kokemuksia ja jo syksyllä täällä järjestettiin onnistuneesti Finlandia Marathon koronasuositukset huomioiden, kertoo Tuikkanen.

Palvelut Optiwax Night Classicissa on karsittu minimiin ja kilpailijoilla on oltava oma juomahuolto.

Reitti kulkee pääosin Laajavuoren vanhaa kuntokymppiä. 

Kuinka kova reitti on, uskaltaako kuntohiihtäjä lähteä mukaan tasatyönnöllä?

– Kyllähän se varmaan menee tasatyönnölllä, mutta en suosittele tätä ensimmäiseksi paikaksi kokeilla, vinkkaa Tuikkanen.

Tapahtuman järjestävät Jyväslumi ja Optiwax.

Tarkemmat tiedot:
Kilpailukutsu
Reittikartta
Ilmoittautuminen

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit