swix rullahiihto550 90

Oskar Svärd Team Eksjöhusin tallipäälliköksi

Kolminkertainen Vasaloppetin voittaja Oskar Svärd aikoo luotsata Team Eksjöhusin menestykseen Visma Ski Classics -sarjassa. Kuva: NordicFocus

Kolminkertainen Vasaloppetin voittaja Oskar Svärd aikoo luotsata Team Eksjöhusin menestykseen Visma Ski Classics -sarjassa. Kuva: NordicFocus

Visma Ski Classsic -sarjassa hiihtänyt Team Nordic Athlete muuttaa uuden sponsorin myötä nimensä Team Eksjöhusiksi. Tallin johtajaksi hyppää kolminkertainen Vasaloppetin voittaja Oskar Svärd.

Eksjöhus on Ruotsin suurimpia valmistalojen valmistajia ja miljardin kruunun liikevaihdolla pyörivä konserni työllistää 255 henkeä. Yhtiö tulee sponsoroimaan pitkän matkan hiihtoa ainakin seuraavien viiden vuoden ajan.

Ruotsin menestyneimpiin pitkän matkan hiihtäjiin kuuluva Svärd on asunut eteläisessä Ruotsissa sijaitsevassa Eksjössä lopettamisestaaan vuodesta 2016 asti. Nyt Svärd aikoo käyttää hyväksi pitkän kokemuksensa hiihdosta sekä paikalliskytköksensä yritykseen ja luotsata Team Eksjöhusin menestykseen Visma Ski Classics -sarjassa.

– Hiihdin ensimmäisen Vasaloppetini vuonna 1999 ja hiihto on edelleen tärkeä osa elämääni. Rakastan hiihtoa, rakastan pitkiä matkoja ja tiedän mitä menestyminen vaatii. Eksjöhus-yrityksessä on suuri kiinnostus hiihtoa kohtaan ja meillä on yhteinen näkemys, että tuloksien saavuttamiseen tarvitaan pitkäjänteisyyttä. Kokemukseni hyödyntäminen ja se, että saan olla mukana tässä, tuntuu uskomattoman hienolta, sanoo Svärd tallin tiedotteessa.

Team Nordic Athletessä mukana ollut Espen Träldal jatkaa tallin urheilupäällikkönä.

Team Eksjöhus aikoo tiedottaa tallin hiihtäjistä lähiaikoina, mutta vihjaa tiedotteessaan, että mukana on hiihtäjiä myös Ruotsin ulkopuolelta. Oletettavaa on, että tallissa hiihtävät ainakin Team Nordic Ahtletessä viime kaudella mukana olleet Morten Eide Pedersen, Linn Sömskar ja Hedda Bångman.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit