swix rullahiihto550 90

Östberg ei vieläkään valmis täysipainoiseen harjoitteluun – jää pois korkeanpaikanleiriltä

Ingvild Flugstad Östberg ei ole vieläkään siinä kunnossa, että voisi harjoitella täysipainoisesti. Kuva: NordicFocus

Ingvild Flugstad Östberg ei ole vieläkään siinä kunnossa, että voisi harjoitella täysipainoisesti. Kuva: NordicFocus

Norjan naisten maajoukkue matkaa harjoituskauden viimeiselle korkeanpaikanleirille ilman Ingvild Flugstad Östbergiä, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRKyhtiö NRK.

Kauden 2018−2019 maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Östberg ei ole vieläkään toipunut täysipainoiseen harjoittelukuntoon pitkään piinainneista terveysongelmista. Östbergin viime vuosien vastoinkäymisistä voit lukea tästä jutusta.

Norjan lajipäällikkö Espen Bjervig kertoo NRK:lle, että korkeanpaikanharjoitetlun tuoma kokonaisrasitus oli tässä vaiheessa liian kova Östbergille.

– Ingvild ei ole tarpeeksi vahva lähtemään korkealle. Kokonaiskuormitus korkeudesta ja harjoittelusta siellä olisi liian suuri, Bjervig sanoo.

Bjervig ei osaa ennakoida milloin Östberg nähdään viivalla.

– Hänen pitää läpäistä terveystesti, kuten kaikkien muidenkin Norjan hiihtoliiton maajoukkueurheilijoiden. Toivon, että näemme hänet kauden kilpailuissa ja olympialaisissa.

Norjan maastohiihtomaajoukkueen lääkäri Øystein Andersen kommentoi NRK:lle, että Östbergin ratkaisu on oikea. Andersenin mukaan tavoitteena on, että Östberg nähdään Norjan kauden avauksessa Beitostölenissä, mutta ei halua arvioida sen todennäköisyyttä eikä sitä kuinka lähellä Östberg on tilannetta, missä voisi harjoitella kuten muu maajoukkue.

– Hän harjoittelee, mutta hänen on otettava huomioon kokonaiskuormitus. Maajoukkueen leiritys ja leiriohjelmat ovat hänelle liian kovia ja olemme joutuneet mukauttamaan harjoittelua, sanoo Andersen. 

Norjan kauden avaus hiihdetään Beitöstölenissä 19.-21. marraskuuta. Östbergillä on siis reilu kuukausi aikaa kuntoutua. Hiekka tiimalasissa valuu kovaa vauhtia.

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit