swix rullahiihto550 90

Pääkaupunkihiihto tekee paluun massahiihtokartalle

Kuvituskuva. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Pääkaupunkihiihto palaa kotimaiseen massahiihtokalenteriin parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. 36-vuotias Pääkaupunkihiihto kisataan 2.2.2014 Helsingin keskuspuiston upeissa maisemissa.

paakaupunkihiihtologoHiihtäjille on tarjolla 20 kilometrin ja 40 kilometrin matkat, molemmat hiihdetään perinteisellä tyylillä. Tapahtumaan mahtuu mukaan 2000 hiihtäjää, määrää on rajoitettu jotta kaikille hiihtäjille voidaan taata sujuva ja onnistunut tapahtuma. Lähtö tapahtuu Laakson ratsastuskentältä, reitti kiertää keskuspuiston Paloheinän ja Pirkkolan kautta maaliin Eläintarhan urheilukentällä, missä myös Pääkaupunkihiihdon tapahtumatori sijaitsee. Hiihdon edistymistä pääsee seuraamaan myös netissä, tapahtumakuulutus streamataan livenä Pääkaupunkihiihdon sivuille, mistä niin reitin varrelle kerääntynyt yleisö kuin kotisohvalta seuraavatkin pysyvät ajan tasalla tapahtumista.

Pääkaupunkihiihtoon osallistujat pääsevät tekemään hyvää hiihtämällä. Pääkaupunkihiihto lahjoittaa jokaisesta osallistumismaksusta 2 euroa Uusi Lastensairaala 2017-hankkeelle. Tämän lisäksi myös hyvää tekevät Smokkijuoksijat ovat lupautuneet vaihtamaan juoksulenkkarit hiihtomonoihin ja osallistumaan potin kasvattamiseen hiihtämällä.

Hiihtäjille on luvassa apuja jo ennen lähtöä Startin voitelupalvelusta. Reitin varrelta löytyy Startin varasauvapalvelu, välinerikkojen varalle sekä voitelupisteitä ensiavuksi lipsuville suksille. Juomapisteillä kannustusjoukot ja hitaammasta matkavauhdista nauttivat hiihtäjät pääsevät kuuntelemaan livemusiikkia. Tapahtumatorilla ohjelma alkaa perjantaina 31.1 kello 16.00 ja jatkuu aina sunnuntai-iltaan kello 17.00 saakka.

Pääkaupunkihiihto on osa uutta kotimaista Marathon skier cupia. Tänä talvena kilpa- ja kuntohiihtäjille on tarjolla kolmen kisan tiivis sarja. Kaikki osakilpailut ovat helmikuussa kahden viikon välein. Sarjan aloittaa paluun tekevä Pääkaupunkihiihto Helsingissä 2.2.2014, toisena kisana on Jämi42 (42 km) 15.2.2014 ja finaali hiihdetään Lahdessa Salpausselän maastoissa Finlandia-hiihtona (50 km) 22.2.2014. Kaikki osakilpailut hiihdetään perinteisellä. Jokaisessa kilpailussa 30 parasta saa FIS maailmancupin mukaiset pisteet, joten mukana nähdään toivottavasti myös Sotshin olympiajoukkueen ulkopuolelle jääneitä suomalaishiihtäjiä.

Lisätietoja:

www.paakaupunkihiihto.fi

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit