swix rullahiihto550 90

Paistaa se päivä suomalaisillekin

Aikku280211Aukesihan se mitalitili vihdoinkin suomalaistenkin osalta tämän päivän naisten perinteisen 10 km:n kilpailussa. Aino-Kaisa Saarinen otti upeasti pronssia ankaran taistelun jälkeen, ja ei ole kokonaispanoksessakaan valittamista, neljä naista kahdeksan parhaan joukossa!

Aikku280211Aino-Kaisa Saarinen taistelee pronssille. Kuva: Hevoskuuri.fiAukesihan se mitalitili vihdoinkin suomalaistenkin osalta tämän päivän naisten perinteisen 10 km:n kilpailussa. Aino-Kaisa Saarinen otti upeasti pronssia ankaran taistelun jälkeen, ja ei ole kokonaispanoksessakaan valittamista, neljä naista kahdeksan parhaan joukossa!

Jo ennen kilpailua alkoi näyttämään hyvältä. Magnar Dalen oli hyvällä tuulella ja hymyssä suin ja kertoi, että naisillamme on kaikki hyvin. Huoltomies huikkasi ohi mennessään, että sukset toimivat. Purkkipidolla taisivat kaikki naiset mennä ja hyvin tosiaan toimivat. Myös naiset näyttivät olevan hyvillä mielin ja keskittyneitä alkulämmittelyn aikana. Ei muuta kuin luottavaisin kisaa seuraamaan.

Ja väliajat kertoivat hyvää, suomalaiset menivät aina kärkeen väliaikapaikoilla ja useamman tytön voimin vielä. Pirjo Muranen näytti menevän kuin hurmiossa ja kellotti koko ajan selvät pohja-ajat ollen lopulta kisan kuudes parantaen näin Liberecin sijoitusta yhdellä pykälällä. Maalissa Pirjolla olikin hymy herkässä: -Tänään oli loistavat fiilikset hiihtää ja suksi toimi erinomaisesti. Taisi olla paras normaalimatkan arvokisasuoritukseni. En jäänyt sprintin jälkeen turhaan murehtimaan, sillä tiesin että sprinttiä ja kympin pertsaa on ihan turha verrata keskenään.

Pirjon perässä Kerttu Niskanen ei aivan pystynyt samaan vauhtiin, mutta tuloksena aivan mahtava kahdeksas sija, vain 50 sekuntia Björgenille hävinneenä. Myös Kerttu oli maalissa yhtä hymyä ja tosi tyytyväinen suoritukseensa. Hän oli jo siihenkin tyytyväinen, että pääsi kisoissa hiihtämään ja näin hyvä sijoitus oli vain pelkkää plussaa.

Krista280211Krista hymyilevänä maalissa. Kuva: Hevoskuuri.fiSitten mentiin kuumaan ryhmään, mutta alkupäästä ei kenestäkään ollut Pirjon haastajaksi, ennen kuin Krista Lähteenmäki saapui. Krista oli saanut nollattua kahden ensimmäisen matkan epäonnistumisen ja nyt hän teki aivan loistavan hiihdon. Ennen kisoja Matti Haavisto oli kertonut, että jos kymmenen joukkoon Krista pääsee niin voidaan olla tosi tyytyväinen. Nyt oli tuloksena upea viides sija, ja vain kaksi kymmenystä neljännestä sijasta. – Sitä kahta kymmenystä on ihan turha jäädä murehtimaan. Tänään vaan onnistui kaikki! Ja mikä parasta, illaksi saa oman bemarin käyttöön palkintojenjakoon. Lähdetään vähän tyttöjen kanssa illalla kruisailemaan, jokainen omalla autolla.

Päivän pronssimitalisti Aino-Kaisa Saarinen oli maalissa todella helpottuneen oloinen: -Olen tosi iloinen ja helpottunut, että pystyin tekemään kauden tärkeimmässä kilpailussa kauden parhaan hiihtoni. Juuri siellä missä pitikin. Ensimmäisen kilometrin olin hiukan hermostunut, mutta sitten lähti sujumaan ja pystyin aina joka nousun päätteeksi vielä kunnolla hyökkäämään laskuun. Sukset olivat minullakin aivan loistavat. Ainoa häiritsevä tekijä oli se, etten kuullut oikein väliaikoja vaan joutui aika ummikkona menemään.

Tulihan sitä lopulta menestystä suomalaisillekin. Nyt voidaan päästää tytöt rauhassa nauttimaan bemarikyydeistään! Oli se sen verran komea katsottavaa. Taisivat jopa norjalaiset olla hetken huolissaan.

- Tero Viljanen, Holmenkollen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit