KU Swix Pro 550x90px

Pärmäkoski hiihti viidenneksi Tour de Skin takaa-ajossa

Julia Stupak onnistui nappaamaan voiton Tour de Skin takaa-ajossa. Kuva: NordicFocus

Julia Stupak onnistui nappaamaan voiton Tour de Skin takaa-ajossa. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski ei pystynyt parantamaan asemiaan Tour de Ski -kiertueella, kun Italian Toblachissa hiihdettiin 10 kilometriä takaa-ajona. Pärmäkoski lähti matkaan viidentenä ja tuli maaliin samalla sijalla.

Pärmäkoski jatkaa kiertuetta kuudennelta sijalta. Hän jakaa sijoituksen Ruotsin Ebba Anderssonin kanssa. Kaksikko on runsaan kahden minuutin päässä kiertueen kärjessä jatkavasta Yhdysvaltain Jessica Digginsistä.

Perinteisellä hiihtotavalla takaa-ajokisan voitti Venäjän Julia Stupak, joka kukisti loppukirissä Anderssonin ja Digginsin. Stupakille voitto oli maailmancupissa ensimmäinen vauvaloman jälkeen. Tyttönimellä Belorukova hän oli ykkönen Rukan sprintissä marraskuussa 2018.

Loppiaisen takaa-ajohiihto kisattiin eilisen vapaan hiihtotavan kilpailun aikaeroilla. Kolmantena ladulle lähtenyt Andersson otti Toblachin ladulla johtopaikan hieman ennen puoliväliä, kun hän jätti Stupakin sekä Yhdysvaltain Rosie Brennanin ja Digginsin kyydistä. Takaa-ajajat saivat Anderssonin kuitenkin kiinni, joten palkintosijat jaettiin neljän hiihtäjän kesken. Ensimmäisenä kvartetista putosi Brennan.

Loppuratkaisu rakentui vasta Toblachin hiihtostadionilla, jossa Stupak oli vahvin. Andersson jäi hänestä 0,7 sekuntia ja Diggins 0,8 sekuntia.

Ensimmäisenä ladulle lähteneen Digginsin menoa hidasti kaatuminen loivassa laskussa noin neljän kilometrin hiihdon jälkeen.

Matintalo hiihti vahvasti
Pärmäkoski ei pystynyt saavuttamaan kärkeä, vaan tuli maaliin 37,3 sekuntia Stupakin jälkeen. Hän hiihtii ison osan matkaa Venäjän Tatjana Sorinan kanssa ja piti tämän sekunnin erolla takanaan.

Tiistaina itseään leuanvedossa loukannut Ruotsin Frida Karlsson oli loppiaisenakin ladulla, mutta jäi 13:nneksi.

Johanna Matintalo paransi perinteisellä hiihtotavalla lähdön 26. sijalta 15:nneksi ja Jasmi Joensuu 34. sijalta 31:nneksi. Matintalo on kokonaiskisassa 20:s ja Joensuu 36:s.

Suomalaisista Katri Lylynperä hyppäsi kiertueelta sivuun neljän etapin jälkeen.

Tulokset

STT - Kaija Yliniemi

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit