KU Swix Pro 550x90px

Pärmäkoski päivän yhdeksäs Tour de Skillä

Val Mustairin kilpailu ratkesi tiukassa loppukirissa. Kuva: NordicFocus

Val Mustairin kilpailu ratkesi tiukassa loppukirissa. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski on sijoittunut parhaana suomalaisena yhdeksänneksi maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen toisella etapilla Sveitsissä. Naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun voitti loppukirissä Ruotsin Linn Svahn, joka oli eilen ykkönen kiertueen sprintissä.

Val Müstairin yhteislähtökilpailussa toinen oli Venäjän Julia Stupak, kolmas Yhdysvaltain Jessica Diggins.

–  Yritin pysyä kaksi kierrosta tyynenä. Viimeisen kierroksen alussa ajattelin, että minun pitää voittaa tämä, Svahn sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa.

Pärmäkoski oli lauantain kilpailussa alkuun 20 sijan tuntumassa, mutta paransi otteitaan kisan toisella puoliskolla. Viimeisellä 2,5 kilometrin kierroksella hän nousi kymmenen parhaan joukkoon.

– Keli oli aika hidas ja aika maltillinen vauhti. Jäin alussa pussiin. Tarkoitus oli lähteä rauhassa ja kiriä lopussa. Hyvä nousujohteinen veto. Olen ihan tyytyväinen, kommentoi Pärmäkoski Ylen haastattelussa kilpailun jälkeen.

Suomalaisista Johanna Matintalo oli epävirallisten tulosten mukaan 19:s menetettyään asemiaan kisan toisella puoliskolla. Jasmi Joensuu oli 31:s ja Katri Lylynperä 45:s. Kerttu Niskanen jäi kilpailusta pois vatsataudin takia, mutta sai ilokseen negatiivisen tuloksen koronavirustestistä. Niskanen jäi Tourin avanneessa vapaan hiihtotavan sprintissä sijalle 39 uudenvuodenpäivänä.

Naisten kiertue jatkuu huomenna vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailulla, jossa matka on 10 kilometriä.

Tulokset

STT - Kestävyysurheilu.fi

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit