swix rullahiihto550 90

Pärmäkoski putosi ikävästi kahden joukon väliin ja oli kahdeksas

Krista Pärmäkoski taittoi 30 kilometrin kilpailussa paljon matkaa yksin. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski taittoi 30 kilometrin kilpailussa paljon matkaa yksin. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski hiihti parhaana suomalaisena kahdeksanneksi pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailujen naisten päätösmatkalla. Norjan Therese Johaug voitti perinteisellä lykityn 30 kilometrin yhteislähtökilpailun yli kahden ja puolen minuutin erolla ennen maannaistaan Heidi Wengiä ja Ruotsin Frida Karlssonia.

Johaugille kultamitali oli neljäs Saksan Oberstdorfin MM-laduilla.

Johaug lähti karkuteille jo ensimmäisellä kuuden kilometrin kierroksella ja harvensi letkaa. Pärmäkoski jäi ikävästi sijoista 2–6 hiihtäneen joukon ja pääjoukon väliin ja joutui hiihtämään yksin.

Group060321fm30293Oberstdorf tarjoili tänään parastaan. Kuva: NordicFocus

Saksan Katharina Hennig putosi hopeasta ja pronssista taistelleesta joukosta, joka tarjoili takaa-ajajille mahdollisuuksia kolaroinnillaan. Karlsson, Weng ja Ruotsin Ebba Andersson kaatuivat toiseksi viimeisellä kierroksella alamäessä, mutta Itävallan Teresa Stadlober vältti kolarin.

Stadlober pääsi hetkeksi karkuun, mutta skandinaavikolmikko hiihti hänet kiinni ja jätti lopulta mitalitaistelun ulkopuolelle.

Pärmäkoski hävisi voittajalle yli kolme ja puoli minuuttia. Mitaliinkin jäi eroa yli minuutti.

–  Aina yhtä inhottava olo kolmenkympin jälkeen. Energiavaje, nestehukka sun muut tähän kolmenkympin päälle. Tämä on tuttua, mutta ei tästä koskaan nauti, Pärmäkoski tuumi Yleisradion haastattelussa.

–  Kaikki annettiin ladulle. Kova taistelu ja kova reitti. Oli jäisiä paikkoja ja aurinkopaikkoja, missä suksi tökki. Piti olla tarkkana, että pysyi pystyssä ja jaksoi maaliin.

Pääjoukossa pitkään hiihtäneistä suomalaisista Johanna Matintalo oli 13:s ja Laura Mononen 16:s. Vilma Nissinen oli 29:s.

Suomen naisten huippukohdaksi Oberstdorfissa jäi 4x5 kilometrin viestin pronssi, jonka Suomi saavutti joukkueella Jasmi Joensuu, Matintalo, Riitta-Liisa Roponen ja Pärmäkoski.

–  Nyt ei vain päässyt siihen mitaliporukkaan, Pärmäkoski viittasi päätöskilpailun takaa-ajoyritykseensä

Parmakoski060321fm30541Pärmäkoski maalissa kaikkensa antaneena. Kuva: NordicFocus

Tulokset

STT

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit