swix rullahiihto550 90

Pärmäkoski: "Uskon, että hyvä kausi on tulossa"

Krista Pärmäoski voitti tänään rullahiihdon Suomen mestaruuden Vuokatissa. Kuva: Loru Creative / Vuokattisport

Krista Pärmäoski voitti tänään rullahiihdon Suomen mestaruuden Vuokatissa. Kuva: Loru Creative / Vuokattisport

Vuokatissa hiihdettiin tänään rullahiihdon SM-kilpailujen toinen kisapäivä normaalimatkojen merkeissä. Päivän avanneessa miesten kilpailussa Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen nappasivat kärkisijat. Naisten sarjan voiton vei Krista Pärmäkoski vajaat kahdeksan sekuntia ennen Kerttu Niskasta.

Miehissä ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Iivo Niskanen teki, mitä sopi odottaakin. Niskanen hiihti Perttu Hyvärisen kiinni ja kaksikko taivalsi 16 kilometrin kisaa yhdessä. Päivän kolmas Pohti Ski Teamin Juuso Haarala pääsi yllättämään napaten pronssia vain 1,2 sekuntia hopeamitalista. Perttu Hyvärisen veto kuitenkin viimeisellä kilometrillä oli noin viisi sekuntia nopeampi, ettei Haaralan aika aivan riittänyt hopealle.

– Kierrokset olivat aika tasaisia, johtuen nopeatempoisesta radasta. Saatiin hyvä kilpailu aikaan ilman mitään probleemia, sanoi Niskanen.

Ensi viikon Hyvärinen ja Niskanen jatkavat yhteiseloa, kun maajoukkue leireilee Vuokatissa ensi viikon ajan.

– Jatketaan täällä Vuokatissa leirillä. Käydään hakemassa lumituntumaa pari kertaa hiihtoputkesta sekä muutama treeni Vuokatin vaaralle on luvassa ensi viikolla, päättää Niskanen.

rulla16 m top3 LORUCREATIVE 3241Miesten kärkikolmikko Niskanen, Hyvärinen ja Haarala. Kuva: Loru Creative / Vuokattisport

Naisten kilpailussa Niskanen haastoi Pärmäkoskea

Parhaimmasta ajasta naisten 12 kilometrin matkalla kirjattiin Krista Pärmäkoskelle. Päivän toiseksi sijoittuneen Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken ero oli kahdeksan sekuntia. Kolmanneksi tänään hiihti Johanna Matintalo lähes 40 sekunnin erolla keulaan. Pärmäkoski joutui taittamaan matkaansa yksin koko kilpailun ajan, kun Matintalo sekä Niskanen pääsivät nauttimaan ryhmässä hiihtämisestä.

– Matka oli äärettömän raskas. Huomattavasti oli kylmempi ja märkä asfaltti hiihtää kuin viime vuonna. Aika jäi viime vuodesta varmaan noin kolme minuuttia. Onneksi aika ei tällä kertaa kerro kunnosta, vaan olosuhde oli tällä kertaa sellainen, joka vaikutti rullasuksiin. Kertun kanssa oli tänään kova kisa ja koko ajan sai hiihtää kovaa.

Pärmäkoski kertoo harjoittelukauden sujuneen hyvin ja usko onnistuneeseen olympiatalveen on kova.

– Ollaan nyt ihan aikataulussa, sekä kaikki harjoitukset ovat menneet hyvin. Uskon, että hyvä kausi on tulossa. Paljon on toki vielä tehtävää, eikä vielä voi lepäillä. Oikeastaan nyt alkaa kovemmat tehot, joiden kautta toivottavasti kunto vielä vähän paranee, päättää Pärmäkoski.

rulla12 n top3 LORUCREATIVE 3221Naisten mitalistit tänään Vuokatissa: Pärmäkoski, Niskanen, Matintalo. Kuva: Loru Creative / Vuokattisport

Nuorissa kultamitalit jaettiin selvillä eroilla

Miesten 20-vuotiaiden sarjassa voiton vei päivään ennakkosuosikkina startannut, kaksinkertainen nuorten MM-hopeamies Alexander Ståhlberg. Välierissä eilen karsiutunut Ståhlberg oli tänään kilpakumppaneitaan selvästi kovempi, napaten kultaa vajaan minuutin erolla toiseksi tulleeseen Ike Melnitsiin. Kolmanneksi ja pronssia tänään M20 sarjassa otti nuorten maajoukkueeseen kuuluva Veeti Pyykkö, viiden sekunnin erolla hopeaan.

– Tänään oli vähän rankka kilpailu. Lopussa eroa tuli ja siihen saa olla tyytyväinen. Harjoituskausi jatkuu seuraavaksi kahden viikon Ramsaun korkeanpaikanleirillä. Huomenna, kuitenkin edessä toisen kotimaisen kielen ylioppilaskirjoitukset. Joten ”wish Me luck!”, nauraa Ståhlberg

20-vuotiaiden naisten sarjassa päästiin todistamaan miesten sarjan tapaan ylivoimaista voittoa, kun Valkeakosken Hakaa edustava Sonja Leinamo nappasi kultamitalin reilulla puolellatoista minuutilla seuraavaksi tulleeseen Julia Junkkalaan. Junkkala vei hopea mitalin nimiinsä 20 sekunnin erolla takana tulleeseen Sanni Räisäseen.

– Kisa eteni todella hyvin. Alussa tuntu jo hyvälle ja kun kuulin väliaikoja, jotka olivat sen verran hyviä, niin ajattelin ottaa kaiken irti. Tänään oli todella hyvä päivä. Harjoituskausi on mennyt hyvin, vaikka kunto kesäisin on pieni arvoitus. Viime viikonlopun kilpailut antoivat olettaa hyvää kuntoa, mutta vauhti tänään kuitenkin vähän yllätti, Leinamo kertoo.

18-vuotiaiden sarjassa nähtiin uusinta miesten yleisestä sarjasta, kun Puijon Hiihtoseuran Niilo Mäkinen ja Arttu Heikkinen nappasivat kisassa kaksoisvoiton. Niilo Mäkisen vauhtiin oli tänään sen verran kovaa, ettei Heikkinen pysynyt mukana eroa kertyi kaveruksien välille noin kymmen sekuntia. Kolmanteen sijaan oli tänään Akseli Pitkäsellä, joka taisteli hopeasta vielä viimeisellä kierroksella Heikkisen kanssa. Heikkinen hiihti Perttu Hyvärisen tapaan viimeisen kilometrin kuitenkin reilu kymmenen sekuntia kovempaa kuin Pitkänen perään.

– Eka ja toinen kierros meni hyvin. Kolmannella kierroksella alkoi vähän jo jalka puutumaan, mutta hyvin jakso taistella kierroksen loppuun. Aamulla en ihan jaksanut tietenkään uskoa tällaiseen, mutta hyvältähän tämä tuntuu. Nyt jään Vuokattiin treenaamaan ja edessä on vielä pitkä harjoitusjakso ennen talven ensimmäisiä kisoja, Mäkinen kertoo

Puijon Hiihtoseuran vahvan juniorityötä pystyi todistamaan M18-sarjassa, kun kuudesta parhaasta jopa neljä edusti Puijoa.

rulla m18 LORUCREATIVE 4140Puijon Hiihtoseura nappasi myös M18 sarjassa kaksoisvoiton. Kuva: Loru Creative / Vuokattisport

Päivän viimeiset SM-mitalit pistettiin jakoon, kun vuorossa oli 18-vuotiaiden tyttöjen sarja. Sarjan voiton nimiinsä otti Inka Hämäläinen ylivoimaisella suorituksella. Eroa kilpakumppaneihin kertyi kahdeksan kilometrin matkalla 45 sekuntia. Hämäläisen takana toinen ja kolmas sija ratkottiin Espoon Hiihtoseuran Annu Virtasen ja Selene Rossin välillä. Kaksikon välinen kilpailu kääntyi Annu Virtasen nimiin vajaalla 40 sekunnilla.

– Lähdin ensimmäisen kierroksen hyvällä vauhdilla. Tarkoitus oli pitää samaa vauhtia yllä koko matkan, ja samalla toivoin samalla paikkojen kestävän. Syksy menee perusharjoittelun merkeissä ja odotellaan lumia, kertoo Hämäläinen.

Tulokset

-Samu Hanska

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit