swix rullahiihto550 90

Pasi Pelttari Pirkan Hiihdon perinteisen 90 kilometrin voittoon

Pirkan Hiihto hiihdettiin hienossa aurinkoisessa kelissä ja pikku pakkasessa. Ladut olivat kovat. Hevoskuuri.fi keskittyi seuraamaan 90 kilometrin perinteisen hiihdon kärkeä.

Pirkan Hiihto hiihdettiin hienossa aurinkoisessa kelissä ja pikku pakkasessa. Ladut olivat kovat. Hevoskuuri.fi keskittyi seuraamaan 90 kilometrin perinteisen hiihdon kärkeä.

Erityiseen suojelukseen oli otettu 20-vuotias Topias Tiainen. Pitovoitelu aiheutti etukäteen pientä mietintää. Edellisinä päivinä oli ollut suojaa ja ilma kääntyi pakkasen puolelle. Pieni vaara oli myös siinä, että lämpötila nousisi plussan puolelle. Topiaksella oli päätynyt pohjaliisteriin, jonka sekaan lämmitettiin ensimmäinen kerros Swixin VR50. Loput kerrokset VR50 + VR45. Tämä todettiin illan ja aamun suksitesteissä hyväksi.

Kuninkaanlähteellä letka oli vielä yhtenäinen, mutta jo Jämillä oli erottautunut noin kahdenkymmenen hengen pääjoukko jossa vetotöitä tekivät ainakin Ville Ranta ja Ville Mäkelä. Varpeeseen saavuttaessa suuria muutoksia ei ollut tapahtunut.

Vatulassa kärkiletka näytti jo venyvän ja puolimatkan patsaalla Hämeenkyrössä ryhmä oli kutistunut noin kymmeneen mieheen.

Juoksuosuuden jälkeen alkoi tapahtua ja pari kilometriä Lintuharjun jälkeen kärjessä oli kolme miestä - Janne Mononen, Pasi Pelttari ja Topias Tiainen. Ryhmä eteni sopuisan näköisesti Pentinmaalle asti.

Puuvuoren jälkeisessä loivassa nousussa näytti siltä, että Topias Tiainen pääsee karkuun. Eroa takaa-ajavaan kaksikkoon oli joitakin sekunteja. Tämä ero pysyi muutaman kilometrin, mutta sen jälkeen Pelttari ja Mononen saivat Tiaisen kiinni ja olivat viimeisellä vitosella selvästi nopeampia.

Teivon raviradalla nähtiin loppukiri, jonka vei nimiinsä Pelttari. Kärkikaksikko kärsi jonkin verran krampeista, muuten matkanteko oli maistunut.

Vöyrin SM-hiihdoissa hienosti hiihtänyt Mononen edustaa Vantaan hiihtoseuraa. Heillä on asettaa SM-viestiin varsin vahva joukkue.

-Niklas Colliander aloittaa ja itse olen toisella osuudella. Kolmannen osuuden hiihtäjää ei ole vielä päätetty, mutta ankkurina meillä on Matti Heikkinen, kertoi Mononen kilpailun jälkeen.

Topias Tiainen oli varsin tyytyväinen hiihtoonsa.

-Seuraavan kerran starttaan Oltermannihiihdossa ja Puolustusvoimien SM-hiihdoissa, paljasti Tiainen. Lisäksi kalenteriin on merkitty punakynällä nuorten SM-viesti 2.4.

Tulokset Pirkan Hiihdon sivuilla.

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit