swix rullahiihto550 90

Perssonille ykköstila hurjan massakirin jälkeen Vålådalenissa – Ari Luusua jäi seitsemän sekunnin päähän voittajasta

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Visma Ski Classics -sarjan kokonaiskilpailua miehissä johtava Emil Persson kiri sarjan kauden kuudennen osakilpailun voittoon lauantaina Vålådalenissa.

Persson kiri tallinsa Lager 157:n erinomaisen tuen avulla ensimmäisenä maaliviivan yli parinkymmenen miehen massakirissä reilun 54 kilometrin hiihdon jälkeen.

Suomalaisista kärkiryhmässä hiihti tuttuun tapaan Ari Luusua. Suuressa ryhmässä ja kapeilla laduilla tila oli kortilla. Erityisesti viimeisillä kilometreillä hiihto muuttui erittäin levottomaksi. Ryhmän takaosaan valahtanut Luusua lähti parantelemaan asemiaan ennen loppukiriä, mutta edessä kaatunut kilpakumppani sulki suomalaisen tien ja Luusua jäi pussiin. Terävin kärki karkasi ja Luusua tuli maaliin sijalla 16 seitsemän sekuntia Emil Perssonin jälkeen.

Oman mausteensa miesten kilpailuun toi Jens Burman, joka käynnisti kilpailun hurjalla tahdilla. Vierailevana tähtenä Team Kotengissa hiihtänyt Ruotsin maajoukkuehiihtäjä kilpaili muista poiketen pitovoiteilla tai pitopohjasuksella, ja tämä mahdollisti sähäkän vuorohiihdon nousuissa. Rajulla ylämäillä alkaneessa kilpailussa Burman karkasi oitis muilta, mutta pääjoukko sai kiinni tasaisella ja alamäkivoittoisilla pätkillä.

Burman sai kuitenkin pitkään pidettyä eroa kilpakumppaneihinsa, mutta sauvarikko ja lopun tasainen reittiprofiili eivät tuoneet Burmanille voittoa. Maaliin hän tuli kärkiryhmässä, mutta pitosuksella ei mahdollistanut kovaa loppukiriä. Ruotsalainen oli kärkiryhmän viimeinen sijalla 26.

Muista suomalaisista Viktor Mäenpää hiihti sijalle 37 kaksi ja puoli minuuttia Perssonia perässä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit