swix rullahiihto550 90

Petter Eliassenin hiihtoura päätökseen

Petter Eliassen hiihti kolmanneksi kauden avauskilpailussa La Diagonelassa. Tämä jäi kauden ainoaksi palkintopallisijoitukseksi. Kuva: Reichert/NordicFocus

Petter Eliassen hiihti kolmanneksi kauden avauskilpailussa La Diagonelassa. Tämä jäi kauden ainoaksi palkintopallisijoitukseksi. Kuva: Reichert/NordicFocus

Ski Classics -hiihtäjä Petter Eliassen lopettaa uransa. Lopetusilmoitus on miehen uran toinen, sillä norjalainen lopetti ammattilaisena jo 2017 voitettuaan Ylläs-Levi -hiihdon.

Eliassen aloitti uransa normaalimatkojen puolelta ja edusti Norjaa MM-kisoissa. Vuonna 2014 hän siirtyi Ski Classicsiin ja voitti kokonaiskilpailun kahtena vuonna peräkkäin.

Eliassen työskenteli tuolloin fysioterapeuttina vuoden, kunnes teki paluun rakkaaseen lajiin.

– Päätin asiasta kolme-neljä viikkoa sitten. Tämä kausi ei mennyt odotusten mukaan ja minusta tuli myös neljännen lapsen isä, Eliassen perustelee päätöstään, Visma Ski Classics -sarjan sivuilla.

Eliassenin lapset ovat 10, 8, ja 4-vuotiaita. Nyt perhe on kasvanut vielä yhdellä vastasyntyneellä, joten hiihtäjä haluaa viettää enemmän aikaa myös perheensä kanssa.

Vaisu kausi takana

Vielä syksyllä Eliassen uskoi olevansa jopa kovemmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Hän edusti Ragde Eiendom -tallia.

– Keho ei ole toiminut hyvin ja kausi on ollut vaikea. Se on itse asiassa aika tavallista silloin, kun on ollut syksyllä hyvässä kunnossa.

Eliassen hiihti kauden avauksessa La Diagonelassa kolmanneksi ja se jäi myös hänen ainoaksi palkintopallisijaksi. Sen jälkeen norjalainen hiihti tasaisesti juuri ja juuri palkintosijojen ulkopuolelle. Loppukauden osakilpailussa hän jäi kauas kärjestä. Kokonaistilanteessa hän oli kymmenes.

Eliassen kertoo uransa kohokohdiksi Holmenkollenin MM-hiihdot 2011 sekä Birkebeinerrennetin ja Vasaloppetin voitot 2015, Marcialongan voiton 2019 sekä viimevuotisen Vasaloppet-voiton.

Maailmancupissa Eliassenin paras tulos on Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailun nelossija vuonna 2013.

Lopettamisilmoituksesta huolimatta Eliassen ei täysin sulje pois mahdollisuutta hiihtää kilpaa vielä tulevina vuosina. Hän nimittäin aikoo jatkossakin käydä lenkillä.

– Koskaan ei pidä sanoa ”ei koskaan”, Eliassen toteaa.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit