KU Swix Pro 550x90px

Petter Northug kiri jälleen voittoon

Podium271111 introNorjan Petter Northug voitti Rukan kolmipäiväisen minitourin kukistamalla Sveitsin Dario Colognan takaa-ajona käydyssä viimeisessä osakilpailussa.

Podium271111Rukan minitourin kärkikolmikko. Kuva: Manzoni/NordicFocusNorjan Petter Northug voitti Rukan kolmipäiväisen minitourin kukistamalla Sveitsin Dario Colognan takaa-ajona käydyssä viimeisessä osakilpailussa. Cologna taisteli voitosta tosissaan, mutta Northug näytti viimeisessä ylämäessä jälleen kerran suuruutensa jättämällä Colognan kuin seisomaan. Norjan Eldar Rönning teki hienon hiihdon nousemalla 16. sijalta kolmanneksi.

- Olin tänään tarpeeksi vahva. Yhteistyö sujui hyvin Darion kanssa. Tiesin, että meidän tulee pitää hyvää matkavauhtia, jotta taka-ajo ryhmä ei saavuta meitä. Pidän tämänkaltaisista minitoureista. Tämä oli hyvää harjoittelua Tour de Skitä varten, kommentoi Northug lehdistötilaisuudessa.

Dario Cologna oli tyytytyväinen päivän kilpailuunsa.

- Olen tyytyväinen kakkossijaan. Nyt suuntaan kotiin etsimään lunta jostain. Tarvitsen jonkin verran aikaa, jotta pääsen Tour de Skin edellyttämään kuntoon, mutta olen erittäin iloinen siitä miten kaksi ensimmäistä maailmancup-viikonloppua sujuivat, kertoi Cologna.

Minitourin kolmonen Eldar Rönnin kehui vuolaasti suksiaan.

- Tavoitteeni oli päästä kolmen joukkoon ja olen todella iloinen, että se onnistui. Sukseni toimivat todella hyvin. Tiedän, että olen hyvässä perinteisen kunnossa. Homma toimi hyvin jo viime viikonloppuna viestissä, mutta tänään meno oli vielä parempaa, kehui Rönning.

Lari Lehtonen tyytyväinen Rukan viikonlopun hiihtoihin

Lari Lehtonen on tyytyväinen Rukan viikonloppuun. Hän oli Minitourilla paras suomalainen.

- Viikonlopusta jäi hyvä mieli. Tänään alku oli vähän nihkeä mutta sitten kroppa käynnistyi ja homma rupesi luistamaan, kertoi Lehtonen.

Uransa parhaan avausviikonlopun hiihtänyt imatralainen on laduilla hyvin pian uudelleen. Keskiviikkona hän matkaa Davosiin valmistautumaan seuraaviin kisoihin.

Vuokatti Ski Teamiä edustava Sami Jauhojärvi sai juonen päästä paremmin kiinni sunnuntaina. Mies oli hiukan pettynyt suorituksiinsa viikonloppuna.

- Ei tässä nyt tarvitse täysin painaa leukaa rintaan ja lähteä pettyneenä kotiin, tokaisi Jauhojärvi. Alaspäin meno ollaan toivottavasti saatu pysäytettyä ja voidaan ruveta keskittymään jo kilpailuihinkin, jatkoi kainuulainen.

Jatko-ohjelmastaan Jauhojärvi ei osannut vielä sanoa yhtään mitään mutta melkoisella varmuudella hän kertoi, että Davos ei ole hänellä ainakaan ohjelmassa.

Tero Similän kilpailu ei ollut hänen mieleisensä. Hän kertoi kisan jälkeen kunnon loppuneen lopussa.

- Viimeisellä kierroksella voimat loppuivat ja sen vuoksi tuli vähän takkiin siinä", kertoi Similä. Todennäköisesti otin alussa liian kovaa, niin ei jaksanut sitten lopussa tulla tarpeeksi lujaa noihin jyrkkiin nousuihin, jatkoi ylivieskalainen.

Anssi Pentsinen hiihti erittäin hyvin koko viikonlopun ja oli Suomen joukkueen positiivisimpia yllättäjiä. Hän itse oli tyytyväinen suoritukseensa.

- Kyllä tämä viikonloppu omalta puolelta oli tosi positiivinen. Eilen ei ollut niin hyvä mutta tänään pystyi taistelemaan niistä sijoitusta millä lähti niin voi olla tyytyväinen, totesi jämsänkoskelainen.

- Lihaksisto tuntui aika tyhjältä tänään mutta täytyy nyt kiitellä suksia, ne pelasti aika paljon tänään, jatkoi Pentsinen.

Petter Northug johtaa maailmancupia maailmancupia 355 pisteellään. Dario Cologna seuraa toisena 278 pisteellään.

-Suomen Maastohiihto ry - FIS

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit