swix rullahiihto550 90

Petter Northug samaan talliin Thomas Alsgaardin kanssa Vasaloppetissa

Northug_intro100311Petter Northug on vihdoin päässyt ratkaisuun talliasiassaan ensi kauden Vasaloppetin osalta. Tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa Northug ilmoitti hiihtävänsä ensi kauden Vasaloppetin Team United Bakeries-tallissa. Tuossa tallissa hiihtävät myös vanha norjalainen hiihtäjätähti viisinkertainen olympiavoittaja Thomas Alsgaard sekä ruotsalainen Jörgen Brink.

Northug060311Petter Northug hiihtää ensi kauden Vasaloppetin samassa tallissa Thomas Alsgaardin kanssa. Kuva Oslon 50 km:n voittohiihdosta. Kuva: Hevoskuuri.fiPetter Northug on vihdoin päässyt ratkaisuun talliasiassaan ensi kauden Vasaloppetin osalta. Tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa Northug ilmoitti hiihtävänsä ensi kauden Vasaloppetin Team United Bakeries-tallissa. Tuossa tallissa hiihtävät myös vanha norjalainen hiihtäjätähti viisinkertainen olympiavoittaja Thomas Alsgaard sekä ruotsalainen Jörgen Brink.

Northug mietti pitkään ratkaisua, jossa hän olisi perustanut kokonaan oman yksityistallin ja jättäytynyt pois maajoukkuetoiminnasta. Samalla hän olisi tämän oman tallinsa voimin osallistunut myös ensi kauden hiihtomaratoneille, kuten Vasaloppettiin. Nyt Norhug päätyi kuitenkin ratkaisuun, jossa hän jatkaa Norjan maajoukkueessa sekä hiihtää tulevat hiihtomaratonit raudanlujassa Team United Bakersin joukkueessa, jonka joukkueenjohtaja ja yksi hiihtäjistä on Thomas Alsgaard. Vasaloppetin lisäksi Northugilla on mielessä ensi talvena myös Marcialongaan ja König Ludwig Laufiin osallistuminen. Ensi talvea seuraviina arvokisavuosina Northug ei näillä näkymin aio osallistua hiihtomaratoneille.

Liittyessään Team United Bakersiin Northug saa tarvittavan avun, mitä hiihtomaratoneilla tarvitaan. Northug kuitenkin korostaa, että kilpailun ratkaisuvaiheissa työ on kuitenkin tehtävä yksin.

– Kun mennään loppua ja kisan ratkaisua kohden, on kyseessä kuitenkin mies miestä vastaan kilpailu, jossa itse on pysyttävä tekemään lopullinen ratkaisu. Vasaloppetin kaltaisissa kilpailuissa on kuitenkin äärimmäisen tärkeää olla vahva joukkue ympärillä. Joukkuekaverini tietävät mitä kilpailun voittamiseen tarvitaan ja on tärkeää hyödyntää näitä kokemuksia, perustelee Northug ratkaisuaan.

Northugilla oli mielessä myös muita vahvoja hiiihtomaratontalleja, kuten toinen norjalainen talli Team Xtra Personell, mutta heidän kanssaan ei pasty sopimukseen ja Team United Bakeries vei voiton kilpailussa Northugista.

– Itse en ollut niin kauhean aktiivinen tässä kartoitusprosessissa, mutta Team United Bakeriesilta sain sellaisen kokonaispakettiehdotuksen, joka miellyttää minua, Northug jatkaa.

Näin Northug saa ympärilleen tallin ja tukiryhmän, jolla on kokemusta Vasaloppetin voittamisesta viime vuosilta (Jörgen Brink). Myös Thomas Alsgaard on innostunut Northugin liittymisestä omaan talliinsa.

– Tämä on jännittävää ja inspiroivaa meille saada Petterin tasoinen hiihtäjä joukkueeseemme. Tulemme jakamaan ja oppimaan asioita keskenämme ja toivomme, että myös hänen panoksensa tulee joukkueen parhaaksi. On myös selvää, että Petter herättää huomiota osallistuessaan kilpailuun, kertoo Alsgaard.

Myös Alsgaard itse aikoo panostaa täysillä ensi talven Vasaloppetiin.

–Tulen satsaamaan raudanlujaa viimeiset neljä viikkoa ennen kilpailua, joten myös minulla on vielä intohimoa taistella voitosta aina viime metreille asti, sanoo Thomas Alsgaard omista tavoitteistaan.

Lähde: NRK

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit