KU Swix Pro 22 550x90px

Piippo harjoittelut syksyn onnistuneesti Denverissä

eveliina Piippo viime kaudella Rukan Suomen Cupin viestissä. Kuva: Touho Häkkinen

eveliina Piippo viime kaudella Rukan Suomen Cupin viestissä. Kuva: Touho Häkkinen

Eveliina Piippo kertoo Vuokatti Ski Team Kainuun verkkosivuilla, että hänellä on takanaan onnistunut harjoitussyksy Denverissä.

– Kaikki kontrollitreenit ovat antaneet hyviä merkkejä. Elokuun lopussa olin Aspenissa ja sinne olisi tarkoitus mennä ensi viikolla. Se on 3000 metrissä, mutta olen ollut siellä vain vähän yli viikon kerrallaan, ettei harjoitusvauhdit menisi liian pitkäksi aikaa tosi hitaiksi, kertoo Piippo VSTK:n sivuilla.

Piipon suunnitelma on tulla 6. marraskuuta Suomeen ja kilpailla Kainuun Talvikisoissa Vuokatissa 13. marraskuuta 9 kilometriä vapaalla.

– Se on tämän hetken suunnitelma. Olen keskittynyt ottamaan päivän kerrallaan ja tekemään siitä parhaan. Tuntuu, että se on toiminut. Aurinko on auttanut. Treenaaminen on ollut mielekästä hommaa.

Ilta-Sanomat uutisoi vain pari viikkoa sitten, että Piipon ja valmentaja Ville Oksasen yhteistyö on päättynyt. Toni Roponen kertoi tuolloin IS:lle, että hän on ollut kesän aikana Piipon sparraaja, mutta ei henkilökohtainen valmentaja. Piippo kertoo saaneensa Denverissä hyvää ohjausta Rogan Brownilta:

– Koko harjoituskauden olen itse vastannut kokonaiskuvasta. Yliopistovalmentajamme Rogan Brown tekee hiihtojoukkueellemme yhteisen ohjelman, ja keskustelemme siitä. Tosi hyvää on ollut, että tekniikkavideoita tulee jokaisessa tehotreenissä. Olen saanut tekniikkaan paljon palautetta, ja joukkueen pojista on ollut älyttömästi sparria. Tehot menevät aika usein vähän yli anaerobisen kynnyksen, mutta kun viime kaudella ryhmähiihtoa en oikeastaan saanut, se on ollut nyt tosi hyvä, että olen pystynyt porukkaa hyödyntämään etenkin tehoharjoituksissa.

 Toni Roponen kertoi Ilta-Sanomille antaneensa Piipolle neuvon miettiä, kannattaako olympiapaikan tavoittelu.

– Tulee ehdottomasti miettiä, kannattaako se. Mikä on realismia ja mikä ei? Jos olympiapaikka todennäköisyyksien vastaisesti irtoaisikin, menestyjiin Eve ei Pekingissä kuuluisi, sanoi Roponen IS:lle.

Piipon kommentti kertoo, että on ottanut neuvosta vaarin – ainakin osittain:

– Ensisijainen tavoitteeni on, että pystyisin olemaan terveenä ja saisin eka palautettua itseni sille tasolle, millä olin Lahdessa U23 MM-kisoissa 2019 ja pääsisin taas kiertämään maailmancupia. Se on se, mihin nyt pyrin. Näiden vuosien jälkeen on aika vaikeaa alkaa arvioida kuntoa, mikä se on ja mihin se voi riittää. Olen siirtänyt haaveeni olympiamitaleista suosiolla sinne Pekingiä seuraaviin olympialaisiin. Sellaista painetta ei nyt ole.

– Kun on ryhmien ulkopuolella, on henkisesti aika helppo tilanne. Kaikki on plussaa, mitä tulee. On luottavainen olo, muttei ole mitään pakkoa tehdä jäätävää tulosta. Mutta kyllä olympialaiset edelleen ovat asia, joka sytyttää ja jota treeneissä tulee mietittyä.

Piippo aikoo siis avata kautensa Kainuun Talvikisoissa. Sen jälkeen ohjelmassa on Suomen Cup Taivalkoskella sekä Rukan maailmancup, jossa Piippo toivoo hiihtävänsä sellaista vauhtia, että tie maailmancupin muihin kilpailuihin ja sitä kautta edelleen olympialaisiin aukeaa.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit