swix rullahiihto550 90

Pirkan Hiihto kruunasi hiihtotalven

Täydellinen kevättalven päivä innosti mukaan 3 451 ilmoittautunutta 57. kerran suksittuun Pirkan Hiihtoon. Hiihtäjämäärä on Suomen vanhimman laturetken pitkän historian kuudenneksi paras. Tätä enemmän suksikansaa oli liikkeellä vuonna 1984. TIEDOTE - Pirkankierros
Täydellinen kevättalven päivä innosti mukaan 3 451 ilmoittautunutta 57. kerran suksittuun Pirkan Hiihtoon. Hiihtäjämäärä on Suomen vanhimman laturetken pitkän historian kuudenneksi paras. Tätä enemmän suksikansaa oli liikkeellä vuonna 1984.

Luistava keli ja kestävät ladut saivat hiihtäjäjoukolta yksimieliset kehut. Pitkän hiihtotalven myötä osallistujat olivat myös hyvässä kunnossa. Viimeisetkin hiihtäjät saapuivat huoltopisteille paljon ennen sulkemisaikaa.

Miesten perinteisen hiihtotavan sarjassa saatiin uusi voittaja, kun Pasi Pelttari ylitti Teivon maalilinjan ensimmäisenä ajassa 4.23.22. Voitto irtosi vasta loppukirikamppailun myötä, sillä Janne Mononen jäi vain sekunnin. Hän sijoittui toiseksi myös vuosi sitten ja jakoi voiton kaksi vuotta sitten.

Kelin liukkautta todistaa se, että Pelttarin voittoaika on 14 minuuttia viime vuoden voittoaikaa nopeampi. Viimeksi perinteisellä tyylillä on nopeammin lykitty vuonna 1992.

Miesten vapaan ykkönen Kari Mäki viipyi matkalla vieläkin vähemmän aikaa. Mäen seitsemäs voitto irtosi ajalla 3.59.13. Neljän tunnin alitus täydellä 90 kilometrin matkalla oli vasta neljäs kautta aikojen. Jo 12. kerran Pirkan Hiihdossa luistelutyylillä matkan taittaneen voittajan ero toiseksi tulleeseen Teemu Lemettylään oli liki kolme minuuttia.

Viime vuonna naisten vapaan voittanut Satu Auvinen oli nytkin nopein, tällä kertaa perinteisellä tyylillä. Hänen voittonsa oli ylivoimainen, peräti 40 minuuttia. Voittoajaksi kirjattiin 4.57.41. Nopeampi voittoaika ja edellinen viiden tunnin alitus löytyy 19 vuoden takaa.

Naisten vapaan tyylin voittoon sujutteli Terhi Salonen. Hänen voitoaikansa oli 4.40.44. Se on yli puoli tuntia parempi kuin hänen kahden vuoden takainen voittoaikansa.

Hyvin harvoin Pirkan Hiihdon tulosluettelon kärjestä on vuosien saatossa löytynyt ulkomaalaisia nimiä. Nyt kansainvälisiä pitkiä hiihtotapahtumia kiertävä Sveitsin Martin Fuller sijoittui Marko Leppämäen jälkeen toiseksi 40-vuotiaiden miesten perinteisellä tyylillä. Ulkomaalaisia hiihtovieraita olikin Pirkan laduilla liki kymmenestä eri maasta enemmän kuin vuosikymmeniin.

Ensi lauantaina suksittava omahuoltoinen reppuhiihto on vuorossa ensi lauantaina 12. maaliskuuta samalla 90 kilometrin matkalla.

Tulokset

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit