swix rullahiihto550 90

Pirkan Hiihto - seurannassa Topias Tiainen

tiainen040311_introPerinteinen Pirkan Hiihto hiihdetään jälleen sunnuntaina Kankaanpään Niinisalosta Tampereen Teivoon. Osallistujia on tänä vuonna noin kolme tuhatta. Ulkoministeri Alexander Stubb oli ilmoittautunut tapahtumaan, mutta joutui perumaan osallistumisensa sairastelun takia.

tiainen040311Topias Tiainen. Kuva: Hevoskuuri.fiPerinteinen Pirkan Hiihto hiihdetään jälleen sunnuntaina Kankaanpään Niinisalosta Tampereen Teivoon. Osallistujia on tänä vuonna noin kolme tuhatta. Ulkoministeri Alexander Stubb oli ilmoittautunut tapahtumaan, mutta joutui perumaan osallistumisensa sairastelun takia.

Pirkan Hiihto on profiloitunut enemmän kuntoilutapahtuman suuntaan, mutta jokaisessa sarjassa taistellaan ainakin kärkisijoista tosissaan. Hevoskuuri.fi tulee seuraamaan tiivisti 90 kilometrin perinteisen kisaa. Olemme ottaneet seurantaan mielenkiintoisen nimen, Topias Tiaisen joka hiihtää "siviilissä" Valkeakosken Hakassa, mutta Pirkan Hiihdossa Team Hevoskuuri.fi:ssä. Keskiviikkona 20 vuotta täyttänyt nuori mies herätti 42 kilometrin Peloton Ski Marathonilla huomiota taipumalla vasta viimeisessä nousussa kovien kansallisten tason hiihtäjien, kuten Mikko Kuuselan ja Samuli Suokon seurassa.

Topias on panostanut välillä hiihtoon ja välillä suunnistukseen, varsin hyvällä menestyksellä. Suunnistuksen puolelta SM-kisoista on kolme henkilökohtaista ja kaksi viestikultaa. Hiihdon puolella Hopeasompa-kisoista on tullut sijat neljä ja viisi. SM-kisoissa parhaat sijat ovat 10 kilometrin perinteisen kuudes sija (-08) ja sprintin neljäs sija (-07).

Topias, minkälaista kisaa odotat Pirkan Hiihdosta?

Odotan kovinta rypistystä ikinä, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Mikäli suurempia ongelmia ei ilmene(lähinnä kalustopuolella) lähden taistelemaan sijoista 1-3. Kärkiletkaan on hyökättävä, mutta näillä harjoitusvuosilla en vetopuuhiin ainakaan ennen puoliväliä aio ryhtyä.

Sekä Ilmatieteen laitos, että Foreca ennustavat perjantai-iltana sunnuntaille selkeää pakkaskeliä. Minkälaisella suksella ja voitelulla olet lähdössä liikenteeseen?

Ihan perinteisellä pakkaskelin suksella lähden, mikäli on odotettavissa, että sama voitelu toimii koko matkan. Toisaalta, jos on vaarana, että keli lämpenee nollan tuntumaan, en pelkää lähteä vapaan suksella tuuppaamaan tasuria.

Minkälaiset sapluunat sinulla on tankkaukseen?

Parhaaseen tulokseen olen päässyt syömällä aivan normaalisti edellisinä päivinä, enkä tälläkään kertaa aio totutusta poiketa. Kilpailun aikana on tarkoitus juoda puolen tunnin välein. Otan mukaan myös hunajasta, urheilujuomajauheesta sekä kaakaojauheesta väännettyjä palleroita, joita heitän silloin tällöin huuleen maantiepyöräilijöiden tapaan. Suolaa on tarkoitus nauttia loppumatkasta, ellen ole niin huonossa jamassa, että otan Hämeenkyröstä kebabin.

Missä ovat mielestäsi kisan mahdolliset ratkaisun paikat?

Mitalisijoitukset ratkaistaan lopun nousuosuuksilla, jossa on ehdottoman tärkeää, että energiavarastot eivät ole vielä loppu. Olennaisempaa lienee se, mihin kisa ratkeaa, eikä se missä se ratkeaa. Siksi tarkoituksena on edetä mahdollisimman taloudellisesti tasaisella vauhdilla, sekä keskittyä heti alkumatkasta polttoaineen, eli minun tapauksessani dieselin riittävyyteen.

Kuinka tuttu reitti on sinulle?

Alkuviikko kului Porin prikaatin hiihtoleirillä Niinisalossa, joten ainakin lähtöpaikka tuli tutuksi. Muutenkin reitti Vatulaan asti on tuttu, mutta siitä eteenpäin reitti on uusi minulle.

Kiitos Topias haastattelusta!

Hevoskuuri.fi seuraa Twitterissä Pirkan Hiihdon tunnelmia lauantai-illasta alkaen sekä 90 kilometrin perinteisen kisaa kärjen osalta. Lähtölaukaus tapahtuu kello 7.00.

Topiaksen suoritus on analysoitavissa viimeistään vuorokausi kisan jälkeen Traxmeet-palvelussa. Kiitämme Traxmeetiä yhteistyöstä.

>>Twitter
>>Traxmeet

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit