KU Swix Pro 22 550x90px

Pitkien matkojen legenda Petter Eliassen Marcialongaan italialaistallissa

Petter Eliassen Marcialongan voittajana vuonna 2019. Kuva: Magnus Östh / W Sportsmedia

Petter Eliassen Marcialongan voittajana vuonna 2019. Kuva: Magnus Östh / W Sportsmedia

13 Visma Ski Classics -sarjan osakilpailua urallaan voittanut norjalainen Petter Eliassen ilmoitti viime kauden päätteeksi lopettavansa ammattilaisuransa ja keskittyvänsä fysioterapeuin työhönsä. Eliassen nähdään kuitenkin tulevana talvena Marcialongassa italialaistalli Team Robinson Trentinon väreissä. Asiasta uutisoi vismaskiclassics.com

Täydellinen yllätys Eliassenin paluu ei ole sillä Eliassen ilmoitti jo viime keväänä Visma Ski Classics -sarjan verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa, että hänet saatetaan nähdä myös jatkossa joissakin osakilpailuissa.

– En näe tätä paluuna, mutta toivon nauttivani valmistautumisesta Marcialongaan sekä itse kilpailusta, vaikka en harjoittelekaan niin paljon kuin ennen. Olen tehnyt lyhyitä tasatyönttöharjoituksia, voimatreenejä ja käynyt joskus joskus juoksemassa. En ole varma tulevaisuudesta, mutta haluaisin ehkä hiihtää vielä pari muutakin kilpailua, kommentoi Eliassen tänään Marcialongan lehdistötilaisuudessa.

Team Robinson Trentinon managerina toimii itsekin pitkiä matkoja hiihtänyt Bruno Debertolis. Eliassen näkee, että Debertolis on tehnyt ison työn lajin näkyvyyden eteen Italissa ja lähti sen vuoksi ilolla mukaan Debertoliksen projektiin.

Eliassen voitti Marcialongan vuonna 2019.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit