KU Swix Pro 550x90px

PM-kisoista pojille viestipronssia

Suomen poikien viestijoukkue palkittiin pronssimitaleilla. Kuva: Hiihtoliitto

Suomen poikien viestijoukkue palkittiin pronssimitaleilla. Kuva: Hiihtoliitto

Suomen pojat hiihtivät PM-kisojen päätöspäivänä viestipronssia.

Suomen pojat Lauri Vuorinen, Lauri Lepistö ja Joni Mäki päättivät PM-kisaviikonlopun viestipronssiin. Tasaisessa viestissä Norjan 1. joukkue vei voiton ennen Ruotsia ja Suomea.

Suomen poikien kakkosjoukkue sijoittui kuudenneksi. Tyttöjen viestissä joukkue Johanna Matintalo, Jennie Lindvall ja Jasmi Joensuu olivat neljänsiä ja kakkosjoukkue sijoittui heti perään viidenneksi.

- Pojissa tänään kaikki hiihtivät hyvin ja mitali on hieno saavutus. Toisen osuuden jälkeen joukkue oli vielä toisena, mutta Ruotsin ankkuri hiihti erittäin lujaa ja nosti heidät toiseksi ja melkein jopa voittoon. Tytöt hiihtivät tänään erittäin tasaisesti, mutta mitaliin tarvittavaa venymistä ei ollut kenelläkään, kommentoi joukkueenjohtaja Pia Pekonen

- Tänään sujui hyvin, oli hyvä suksi ja oma hiihto oli hyvää. Tein hieman fiksumman suksivalinnan kuin eilen ja pysyin hyvin norjalaisen mukana. Muutenkin omat hiihdot kulkivat viikonloppuna erittäin hyvin, avausosuuden hiihtänyt Lauri Vuorinen totesi tyytyväisenä.

Lauri Lepistö pääsi toiselle osuudelle eilisen voittajan perään, mutta joutui hieman antamaan toisen kierroksen mäessä periksi.

- Lauri toi hyvissä asemissa viestin ja pääsin hyvään peesiin. Vedinkin ekalla kierroksella, jotta muut eivät saa meitä kiinni, mutta toisella kierroksella norjalainen iski ja siinä hieman tipahdin. Oma hiihto oli kuitenkin niin hyvää, että paremmin ei olisi voinut mennä, Lepistö kertasi.

- Tänään hiihto oli raskasta. Ensimmäisellä kierroksella meni vielä hyvin, mutta toisella kierroksella iskivät kauheat hapot ja vaikka yritin pysyä ruotsalaisen perässä, niin en pystynyt roikkumaan siinä kuin hetken. Norjan kakkosjoukkue oli melko lähellä koko ajan, mutta pystyin kontrolloimaan tilannetta ja tuomaan Suomen kolmantena maaliin, ankkuri Mäki tuumi omaa osuuttaan.

Suomen nuoret saavuttivat PM -kisoista yhteensä viisi mitalia, joten syystäkin joukkueenjohtaja oli viikonlopun antiin tyytyväinen.

- Meillä oli huippujoukkue mukana ja urheilijat onnistuivat hienosti. Tässä ryhmässä on paljon potentiaalia ja olemme erittäin ylpeitä koko porukasta, Pekonen kommentoi.

Trondheim:
Alle 18-vuotiaiden nuorten PM-kilpailut, viestit:

Tytöt, 3x3 km: 1) Norja 21.29,2, 2) USA jäljessä 8,8 sekuntia, 3) Norja II –16,9, 4) Suomi –28,2 (Johanna Matintalo, Jennie Lindvall, Jasmi Joensuu), 5) Suomi II –43,4 (Titta Kuorelahti, Emilia Myllykoski, Jonna Rask).

Pojat, 3x5 km: 1) Norja 30.40,1, 2) Ruotsi –0,2, 3) Suomi –17,9 (Lauri Vuorinen, Lauri Lepistö, Joni Mäki), ...6) Suomi II –1.01,5 (Waltteri Vinkanharju, Lauri Gummerus, Karri Hakala).

- Maastohiihdon tiedotus

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit