swix rullahiihto550 90

Pohti SkiTeam vahvistui kahdella nuorella hiihtäjällä

Matias Hyvönen ja Konsta Mäntyvaara siirtyvät Pohti SkiTeamin väreihin. Kuva: Kauko Tikkanen

Matias Hyvönen ja Konsta Mäntyvaara siirtyvät Pohti SkiTeamin väreihin. Kuva: Kauko Tikkanen

Pyhäjärven Pohti SkiTeamin vahva hiihtoryhmä sai joukkueeseensa lisää nuorta verta kahden uuden sopimuksen myötä. Matias Hyvönen, 19, siirtyy keltapunaiseen asuun Lahden Hiihtoseurasta, kun taas Konsta Mäntyvaara, 17, vaihtaa nokialaisen Kankaantaan Kisan Pohti SkiTeamiin.

Molemmat hiihtäjät kilpailevat ikänsä puolesta kaudella 2021–2022 M20-sarjassa.

– Lahden Hiihtoseuralla ei ollut enää antaa minun tasoiselleni hiihtäjälle riittävää tukea, eikä siellä olisi ollut viestiporukkaa tarjolla. Pohti SkiTeam oli seuroista ykkösvaihtoehto, taustoittaa siirtoa nuorten maajoukkueryhmään kuuluva Hyvönen Pohti SKiTEamin tiedotteessa.

Kuten Hyvönen mainitsee, sai Mäntyvaarankin katseen kohti Pyhäjärveä seuran ammattimaisuus.

– Näkemykseni seuran ammattimaisuudesta on vain vahvistunut ensimmäisissä palavereissa. Viesti- ja parisprinttijoukkueet olivat myös yksi iso tekijä, Mäntyvaara muotoilee, ja toteaa, ettei saanut enää viime kaudella riittävästi tukea vanhalta seuraltaan.

Matias Hyvönen nousi ensimmäistä kertaa nuorten maajoukkueryhmään kaudeksi 2020–2021. Hänet nimettiin ryhmään myös tulevaksi kaudeksi.

Matias Hyvonen2 htMatias Hyvönen siirtyy Pohti SkiTeamin väreihin Lahden Hiihtoseurasta. Kuva: Kauko Tikkanen

Viime kaudella mäntsäläläislähtöinen hiihtäjä esiintyi nuorten MM-hiihdoissa Vuokatissa, jossa hän sijoittui alle 20-vuotiaiden sarjan vapaan kympillä 23:nneksi. Alle 23-vuotiaiden sarjan perinteisen 30 kilometriä toi sijan 30.

Kaudella 2018–2019 Matias Hyvönen kipusi nuorten SM-hiihtojen M17-sarjassa kolmesti palkintopallille.

– Ensi kaudella suurimmat tavoitteeni ovat nuorten MM-kisoissa Zakopanessa sekä nuorten SM-mitalien voittamisessa. Tavoite on myös nostaa tasoani lähemmäs aikuisten kansallisen tason kärkeä, Hyvönen paaluttaa. 

Tampereelta kotoisin oleva Konsta Mäntyvaara nappasi viime kaudella uransa ensimmäiset nuorten sarjojen SM-mitalit.

Hän ylitti maalilinjan kolmantena M18-sarjan 15 kilometrin perinteisen kisassa Jyväskylässä. Samana viikonloppuna hän voitti parisprintin SM-kultaa Kankaantaan Kisan riveissä yhdessä Ike Melnitsin kanssa.

Viime kauden suurimmiksi onnistumisikseen Mäntyvaara nostaa kuitenkin nuorten MM-katsastukset M20-sarjassa, jossa hän sivakoi sijoille kahdeksan, yhdeksän ja 13.

Konsta Mantyvaara2 htKonsta Mäntyvaara siirtyy Pohti SkiTeamiin Kankaantaan Kisasta. Kuva: Kauko Tikkanen

Tulevalle kaudelle Mäntyvaaran päätavoite on nuorten MM-kisakoneeseen astuminen.

– Harjoituskaudella lähdetään isossa kuvassa kehittämään vapaan hiihtoani. Jalkoihin pitää saada voimaa ja muuttaa se myöhemmin kestävyydeksi ja nopeudeksi. Myös perinteisen hyvää kuntoa täytyy ylläpitää, Mäntyvaara kokoaa.

Sekä Konsta Mäntyvaara että Matias Hyvönen asuvat Sotkamossa, jossa he opiskelevat toisella asteella. Hyvönen valmistuu kesäkuussa Vuokatin urheiluopistosta liikunnanohjaajaksi. Mäntyvaara käy tällä hetkellä toista vuottaan Vuokatin urheilulukiota.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit