swix rullahiihto550 90

Poltoranin jälleen voittoon - Colliander paras suomalainen

Miesten kärkeä palkintojenjaossa  Oloksella. Kuva: Hevoskuuri.fi

Miesten kärkeä palkintojenjaossa Oloksella. Kuva: Hevoskuuri.fi

Kazakstanin Alexey Poltoranin hiihti eiliseen tapaan voittoon Oloksella, kun miehet hiihtivät kymmenen kilometriä perinteisellä. Tshekin Lukas Bauer oli toinen ja Saksan Jens Filbrich kolmas.

Paras suomalainen Niklas Colliander oli viides ja Iivo Niskanen seitsemäs. Maailmanmestari Matti Heikkisen sijoitus oli 31. ja edellä useita suomalaisia. Sami Jauhojärvi oli sivussa päivän kilpailusta vatsataudin takia.

-Olen todella tyytyväinen Collianderin ja Niskasen hiihtoihin. He antoivat vakuuttavat näytteet maailmancup-valintoja ajatellen. Ero Baueriin oli pieni. Voi sanoa, että he hiihtivät kansainvälistä vauhtia, päävalmentaja Magnar Dalen iloitsi.

Iloinen oli myös Niklas Colliander.

- Todella hallittu kisa. Lähdin rauhassa ja kahdeksaan kilometriin saakka meni hyvin, sitten hyydyin, mutta näköjään hyytyivät muutkin. Olen tyytyväinen suoritukseen, varsinkin kun alkukaudesta on ollut epäonnea matkassa, Colliander kertoo.

Miesten kymmenen kilometrin kisassa hiihdettiin kahdesti viiden kilometrin mäkinen lenkki.

- Oli kyllä älyttömän rankka latu. Pitkät laskut palauttivat hyvin, mutta sitten oli myös pitkät nousut, joihin oli mentävä ylikovaa, Colliander kertoo.

Nuori Iivo Niskanen näytti päivän hiihdollaan, että on matkalla kohti kansainvälisiä kisoja.

- Ihan hyvä hiihto vaikka vähän parannetavaakin vielä löytyy, kommentoi Niskanen.

- En ole päässyt vielä hiihtämään maailmancupia ulkomailla. Mitään tarkempia tavoitteita ei ole, mutta toivon tasaista ja ehjää kautta, sanoi Niskanen tulevan kauden tavoitteistaan

Matti Heikkinen jäi yli minuutin voittajaan ja sija oli 31. Heikkinen jätti viime viikonlopun Suomen Cupin väliin ja avasi kauden nyt. Heikkinen ei ollut huolissaan hiihdosta.

- Pellit on nyt aukaistu. Tämä oli hyvä harjoitus ja huomenna jatketaan. Tilanne on hallinassa ja katse on suunnattu kohti maailmancupia, sanoi Heikkinen maalissa.

- En ole yhtään huolissani. Tiedän, että Heikkinen on kunnossa maailmancupia ajatellen. Heikkisen tuntien hän saattaa olla jo huomenna kolmen joukossa ja on valmis taistelemaan kärkisijoista Jällivaarassa, kommentoi puolestaan päävalmentaja Dalen Heikkisen hiihtoa.

Tuloksia, Olos, miehet 10km (p)
1 Alexey Poltaranin KAZ 25.33,61
2. Lukas Bauer CZE +4,82
3 Jens Filbrich GER +13,18
4. Kris Freeman, USA +18,30
5. Niklas Colliander, Fin +20,82
6. Keishin Yoshida, Jpn 21,82
7. Iivo Niskanen +22,50
15. Anssi Pentsinen +36,44
19. Lari Lehtonen +45,67
20. Jussi Simula +46,96
21. Matias Strandvall +47,03
25. Antti Lampinen +56,52
31. Matti Heikkinen +1.02,45

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit