swix rullahiihto550 90

Pronssikaksikko ehti rauhoittua vasta mitalipallilla

Iloisilla mitalisteilla riitti sunnuntaina kiirettä. Kuva: Laiho/NordicFocus

Iloisilla mitalisteilla riitti sunnuntaina kiirettä. Kuva: Laiho/NordicFocus

Hiihtäjät Riikka Sarasoja-Lilja ja Krista Lähteenmäki olivat sunnuntaina koko päivän liikkeessä, myös pronssia tuoneen parisprintin jälkeen. Kisan alun ja mitalien jaon välissä ehti kulua 11,5 tuntia, ja koko rupeamaan riitti tekemistä.

Sen verran iso asia mitali oli kummallekin, että ajatukset pyörivät pitkälle iltaan kisassa ja siihen liittyvässä hulinassa. Dopingtestiin joutuneelta Lähteenmäeltä jäi hiihtäen tehty loppuverryttely väliin, mutta hän korvasi sen lyhyellä juoksulenkillä. Sarasoja-Lilja ehti suksille ja nosti jalat hotellissa hetkeksi ylös.

– Lukemiseen ei pystynyt illan mittaan keskittymään, Lähteenmäki tunnusti, ja Sarasoja-Lilja totesi, ettei voinut tietokoneellaan pelata ainuttakaan älyllistä toimintaa vaatinutta peliä.

Sunnuntai-iltana he rauhoittuivat hetkeksi paikoilleen palkintojenjaossa Cavalesen keskustassa. Hetki oli juhlava, sillä yleisön joukossa näkyi paljon Suomen lippuja, ja tuttujakin erottui.

– Minun vanhempani olivat siellä ison kyltin kanssa. Lisäksi paikalla oli meidän huoltojoukkoa ja valmentajia, uransa kolmannen MM-mitalin voittanut Lähteenmäki kertoi.

Sarasoja-Liljalle pronssi oli uran ensimmäinen aikuisten MM-kisamitali. Hänen kanssaan sitä olivat juhlistamassa valmentaja ja manageri.

Suomalaiskaksikko jutteli keskenään onnellisen oloisina, ja hymy irtosi vapautuneesti molemmilta. Kaksikosta näki, että nauttivat yhdessä saavuttamastaan mitalista.

Kumpikin on saavuttanut vähintään yhden mitalin myös nuorten arvokisoista, tosin aivan eri vuosina.

– Onko siitä oikeasti 12 vuotta, kun olin nuorten MM-kisoissa viestivoittaja, Sarasoja-Lilja laskeskeli vuoteen 2001, ja tuumasi, että odotus on ollut pitkä.

- STT–KAIJA YLINIEMI

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit