KU Swix Pro 550x90px

Puijon Hiihtoseura otti maukkaan voiton Suomen cupissa – Perttu Hyvärinen unohti ongelmat juhliessaan viestivoittoa

Perttu Hyvärinen lähetää Petteri Koiviston johdossa ankkuriosuudelle. Kuva: Touho Häkkinen

Perttu Hyvärinen lähetää Petteri Koiviston johdossa ankkuriosuudelle. Kuva: Touho Häkkinen

Perttu Hyvärinen järjesti Vantaan Suomen cupin viestissä Puijon Hiihtoseuran Petteri Koiviston turvallisesti ankkuriosuudelle. Joonas Sarkkinen, Hyvärinen ja Koivisto ottivat perinteisellä hiihtotavalla 3x10 kilometrin kilpailussa viestivoiton, kun Pohti Ski Teamin ankkuri Joni Mäki joutui tunnustamaan takaa-ajon mahdottomaksi.

–  Oma hiihto oli napsun parempi kuin edellispäivän henkilökohtaisessa kilpailussa, mutta fiilis on nyt hieno juuri viestivoiton takia, Hyvärinen kertoi.

–  Tuntuu tosi hyvältä, kun tätä voittoa tai edes mahdollisuutta voittaa ei voinut tietää ennalta. Toki lähdimme raakasti tavoittelemaan voittoa ja päätimme hiihtojärjestyksen sen mukaan.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Hyvärinen oli vaikeuksissa, kun lumipyry sotki hiihtoladun, ja hän jäi Ristomatti Hakolan ja Joni Mäen jälkeen kolmanneksi.

Viestissä latu oli priimakunnossa.

–  Täällä Vantaalla järjestäjiin voi aina luottaa. He hoitavat kaiken hienosti, mutta eilen lumipyry oli mahdottoman kova. Sille ei olisi kukaan voinut mitään, Hyvärinen todisti.

–  Tänään latu oli oikein hyvin hiihdettävä.

Yksi vaihde hukassa

Hyvärinen ei ole päässyt tämän talven harvoissa kilpailuissa yhtä hyvään vauhtiin kuin viime talvena. Vantaa oli askel parempaan, mutta Hyvärinen odottaa selvästi parempaa.

–  Alla on haastava jakso, ja vähän puuttuu vielä. En osaa sanoa mistä se johtuu, mutta hiihto on vain perushyvää. Tuntuu, että yksi vaihde puuttuu, Hyvärinen kertoi.

Hyvä merkki paremmasta on se, että Hyvärinen jäi tiistaina vain puolisen minuuttia Hakolasta, vaikka hiihto tuntui vaikealta.

–  Nyt pitää saada hyviä treenejä ja kovia kisoja, ja nythän niitä tulee Lahden maailmancupista alkaen, Hyvärinen suunnitteli.

–  Kaikki on vielä mahdollista, koska minulla ei ole mitään isompaa ongelmaa. Hiihto aukeaa sitten, kun se aukeaa.

Hyvärisen seuraava testi on Lahden maailmancupissa 23.–24. tammikuuta.

Tulokset

STT - Pasi Rein

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit